Διοίκηση επιχείρησης: Αν σας φαίνεται δύσκολη, κάτι κάνετε καλά

Η διοίκηση μίας startup είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς οι περισσότεροι επιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με αμέτρητες προκλήσεις και δυσκολίες. Αν κι εσείς νιώθετε το ίδιο, τότε μάλλον κάτι κάνετε σωστά – και αυτό γιατί…

Είναι πράγματι δύσκολο.

Όποιος ισχυρίζεται ότι βρίσκει εύκολη τη διοίκηση της επιχείρησής του, απλά λέει ψέματα. Ακόμα και οι πιο απλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν περίπλοκα προβλήματα και για να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων απαιτείται δημιουργικότητα, δύναμη και διάθεση να αμφισβητήσετε το κατεστημένο.

Ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ας θυμηθούμε κάποιες από τις πιο γνωστές αποτυχίες του Elon Musk:

Η ανάπτυξη προσφέρει τρομερή ικανοποίηση.

Αν δυσκολεύεστε με τη διαχείριση της επιχείρησής σας, δεν σημαίνει ότι δεν είστε καλοί CEOs. Σημαίνει ότι έχετε περιθώρια βελτίωσης για να πετύχετε τους στόχους σας. Και ακριβώς επειδή οι προκλήσεις είναι αυτές που οδηγούν στην ανάπτυξη, θα πρέπει να τις αντιμετωπίζετε με επιτυχία. Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε:

Αποδεχθείτε τις προκλήσεις.

Όταν αντιμετωπίζουμε μία δυσκολία, η πρώτη μας αντίδραση είναι συνήθως να κάνουμε αρνητική αυτοκριτική. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι δυσκολίες είναι συνηθισμένες για όλους τους επιχειρηματίες. Το γεγονός ότι τα πράγματα μπορεί να δυσκολεύουν δεν σας κάνει λιγότερο leaders ούτε σημαίνει ότι οδεύετε προς την αποτυχία.

Δείξτε υπομονή.

Αντί να απογοητεύεστε και να αντιδράτε υπερβολικά, εφαρμόστε ένα στρατηγικό σχέδιο. Αποστασιοποιηθείτε για να δείτε την κατάσταση με αντικειμενικό μάτι και αναζητήστε τη ρίζα του προβλήματος. Βρείτε ό,τι πληροφορίες χρειάζεστε, καθορίστε τι μπορείτε να δοκιμάσετε ως λύση, αποφασίστε σε ποιον πρέπει να απευθυνθείτε και θέστε το σχέδιο σε εφαρμογή.

Αντλήστε δύναμη από κάπου.

Μιλήστε με ανθρώπους που επηρεάζουν θετικά τη διάθεσή σας, ασχοληθείτε με πράγματα που σας αρέσουν, περάστε χρόνο στη φύση… Εν ολίγοις, βρείτε την προσωπική σας πηγή δύναμης στις δύσκολες στιγμές.

Μόνο με θάρρος και αυτοπεποίθηση θα καταφέρετε να αντιμετωπίσετε με δημιουργικότητα και επιτυχία τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Exit mobile version