Tuesday, August 16, 2022
Insider's IQ
NEWSLETTER
No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Insider's IQ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
Insider's IQ
No Result
View All Result

ΕΣΕΕ: Ρεαλιστική λύση η διαγραφή των χρεών των ΜμΕ

in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ & ΦΟΡΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
ΕΣΕΕ: Ρεαλιστική λύση η διαγραφή των χρεών των ΜμΕ

Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ως άμεση, αποτελεσματική και κυρίως ρεαλιστική λύση τη διαγραφή χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξέδωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο με τη συμμετοχή προέδρων ομοσπονδιών και μεγάλων εμπορικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση η μέθοδος click away θα ευνοήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τις ΜμΕ, οι οποίες βλέπουν να χάνεται και ο εορταστικός τζίρος.

Το διοικητικό συμβούλιο ασχολήθηκε με το νέο πλαίσιο λειτουργίας της εορταστικής αγοράς, και εξέδωσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας και Προτάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η ΕΣΕΕ διαμαρτύρεται για:

«Την επινόηση και καθιέρωση αδοκίμαστων και αμφιλεγόμενων πρακτικών τύπου click away, που πρακτικά ευνοούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και για τη μη εφαρμογή κανόνων ισοτιμίας, ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους κλάδους του λιανικού εμπορίου.

Η ΕΣΕΕ ζητάει:

1. Την άμεση θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» επιχειρηματικού τροφοδότη λογαριασμού που θα συνδεθεί με τα POS και θα δώσει στις επιχειρήσεις την στοιχειώδη ρευστότητα που απαιτείται για να σωθούν από το λουκέτο.
2. Το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι την επαναφορά της ομαλότητας στην αγορά και την ένταξή τους σε μία γενναία ρύθμιση.
3. Την επαναφορά των 120 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς περιορισμούς.
4. Την άμεση αναστολή όλων των δόσεων επιχειρηματικών δανείων και την ρύθμιση του μεγάλου όγκου επιταγών που έχουν εκδοθεί με την προσδοκία του εορταστικού τζίρου.
5. Την διατήρηση της μείωσης 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.
6. Τον σχεδιασμό ειδικής ενισχυμένης επιστρεπτέας προκαταβολής με στόχευση ειδικά το εμπόριο και με κριτήριο τη μείωση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι.
7. Την άμεση απόδοση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους μικρομεσαίους εμπόρους, για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.
8. Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καθότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για άσκηση επιτηδεύματος με τα καταστήματα κλειστά.

Η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία:

* Οφείλουν πολλά στους μικρομεσαίους εμπόρους, που αδιαμαρτύρητα δέχτηκαν όλες τις οικονομικές συνέπειες από τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας και εφάρμοσαν υποδειγματικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, συντελώντας στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.
* Οφείλουν σεβασμό και στήριξη στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
* Οφείλουν, στα πλαίσια της αυτονόητης προστασίας της δημόσιας υγείας, να διασφαλίσουν κανόνες ισονομίας και θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά.

«Η αντοχή της ήδη πληγωμένης από την δεκαετή κρίση μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όρια της. Η απώλεια του εορταστικού τζίρου, τον οποίο περιμέναμε ως μάνα εξ’ ουρανού, θέτει νέα δεδομένα, ενόψει των οποίων η Κυβέρνηση για να διασώσει την πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας, θα πρέπει πλέον να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την διαγραφή χρεών, ως άμεση, αποτελεσματική και κυρίως ρεαλιστική λύση».

 

 

moneyreview.gr

Share1Tweet1Share

FOLLOW INSIDER'S IQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έτοιμη η πλατφόρμα myDATA για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

    ΥΠΟΙΚ: 7 κινήσεις κατά του «μαύρου» χρήματος

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • «Καπνική Μιχαηλίδης»: Το disaster story της 4ης μεγαλύτερης εταιρείας επεξεργασίας καπνού στον κόσμο

    2 shares
    Share 1 Tweet 1
  • Γερμανία: Η εταιρία fintech Nuri κήρυξε πτώχευση

    2 shares
    Share 1 Tweet 1
  • Η Apple επενδύει στην Kia Motors για την παραγωγή του Apple Car

    3 shares
    Share 1 Tweet 1
  • Βουλγαρία: Αγγιξαν τα €2 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές – Σημαντικές προοπτικές για επώνυμα τρόφιμα-ποτά και τα βιολογικά

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
To insidersiq.gr είναι πηγή επιχειρηματικής και επενδυτικής αρθρογραφίας και ειδήσεων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ένα εργαλείο ανάπτυξης, ενημέρωσης και στρατηγικής για όσους το χρησιμοποιούν.

Follow us

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΑ

Μειωμένο το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούνιο – Αυξήθηκαν οι απασχολούμενοι

Μειωμένο το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούνιο – Αυξήθηκαν οι απασχολούμενοι

August 14, 2022
Τράπεζες: Ρεκόρ δανείων και εσόδων δεκαετίας – Μεγάλη ζήτηση για κεφάλαια κίνησης και αναχρηματοδοτήσεις

Τράπεζες: Ρεκόρ δανείων και εσόδων δεκαετίας – Μεγάλη ζήτηση για κεφάλαια κίνησης και αναχρηματοδοτήσεις

August 14, 2022
ΕΚΤ: Επενδύει τα κέρδη από τις χώρες του Βορρά αγοράζοντας χρέος των χωρών του Νότου

ΕΚΤ: Επενδύει τα κέρδη από τις χώρες του Βορρά αγοράζοντας χρέος των χωρών του Νότου

August 13, 2022
Αλλάζουν όλα για δανειολήπτες και οφειλέτες – «Ηλεκτρονικό μάτι» για να αποφευχθεί η υπερχρέωση

Αλλάζουν όλα για δανειολήπτες και οφειλέτες – «Ηλεκτρονικό μάτι» για να αποφευχθεί η υπερχρέωση

August 13, 2022
Γερασμένος ο ακτοπλοϊκός στόλος – Απαιτούνται επενδύσεις 3 δισ. ευρώ

Γερασμένος ο ακτοπλοϊκός στόλος – Απαιτούνται επενδύσεις 3 δισ. ευρώ

August 12, 2022

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΗΝΑ

  • H VIABLE Growth Factory επενδύει στο Ad-Tech μέσω της E-MAILiT

    H VIABLE Growth Factory επενδύει στο Ad-Tech μέσω της E-MAILiT

    9 shares
    Share 4 Tweet 2
  • IPO: Τι είναι και πώς επενδύω σε μία;

    199 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2021

    710 shares
    Share 284 Tweet 178
  • Επενδύσεις: Πώς να βγάλετε χρήματα από την αγορά ακινήτων

    234 shares
    Share 95 Tweet 58
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

Το Insider's IQ χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ