Ένα βήμα πιο κοντά στην επένδυση των 350 εκατ. στην Ελούντα

Ένα σημαντικό βήμα ολοκληρώθηκε για την υλοποίηση της μεγάλης τουριστικής επένδυσης Elounda Hills στην Ελούντα της Κρήτης με εκτιμώμενο κόστος 350 εκατομμυρίων ευρώ, με την έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Περιβάλλοντος και Τουρισμού για την έγκριση χωροθέτησης μαρίνας στην περιοχή.

Με την απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη και του Χάρη Θεοχάρη, εγκρίνεται η χωροθέτηση μαρίνας η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί 202 σκάφη αναψυχής. Μεταξύ αυτών θα είναι και super yachts, δεδομένου ότι στον τουριστικό λιμένα θα μπορούν να δένουν δύο σκάφη με μήκος άνω των  60 μέτρων και άλλα δύο με μήκος άνω των 70 μέτρων.

Στη μαρίνα, η οποία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα, αναμένεται να κατασκευαστεί ένα boutique ξενοδοχείο με περίπου 60 κλίνες για την εξυπηρέτηση εκείνων που θα φτάνουν στην Ελούντα με σκάφη αναψυχής, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία πλωτών κατοικιών οι οποίες θα ενοικιάζονται μέσω του ξενοδοχείου.
Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, η οποία χωρίζεται σε τρία οικοδομικά τετράγωνα, προβλέπεται επίσης να κατασκευαστούν κτήρια στα οποία θα στεγαστούν, μεταξύ άλλων, λιμεναρχείο, τελωνείο, χώροι στάθμευσης, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Η επένδυση για την κατασκευή της μαρίνας και τη διαμόρφωση του συνόλου των χερσαίων χώρων αναμένεται να ανέλθει σε περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ, με αξιόπιστες πηγές να αναφέρουν ότι μόνο το ξενοδοχείο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή θα κοστίσει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ξενοδοχεία και βίλες

Εκτός από την μαρίνα, η επένδυση Elounda Hills που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Mirum Hellas, περιλαμβάνει την ανέγερση 3 ξενοδοχείων, 300 κατοικιών και την κατασκευή δικτύου δρόμων μήκους 13 χιλιομέτρων σε έκταση περίπου 900 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τα σχέδια της Mirum Hellas, η οποία ανήκει στον Ρώσο επενδυτή ακινήτων, Βιτάλι Μπορίσοφ, οι εκατοντάδες κατοικίες που θα ανεγερθούν στην περιοχή θα κυμαίνονται από διαμερίσματα 80 τμ έως πολυτελείς βίλλες 400 τμ.

Οι κατοικίες αλλά και οι υπηρεσίες του τουριστικού χωριού που θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Ελούντας θα απευθύνονται πρωτίστως σε πελάτες της Mirum Hellas, δηλαδή σε Ρώσους αλλά και σε πολίτες από τις υπόλοιπες πρώην Σοβιετικές χώρες.
Η εταιρεία έχει ήδη μία ευρεία βάση πελατών, δεδομένου ότι έχει δημιουργήσει τρεις οικισμούς με περίπου 1.500 πολυτελείς κατοικίες στη Μόσχα.

Η υλοποίηση της επένδυσης των 350 εκατομμυρίων στην Ελούντα αναμένεται να ξεκινήσει όταν η Mirum Hellas ολοκληρώσει την αγορά εκτάσεων γης στην περιοχή, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας η οποία θα επιδιώξει να εξασφαλίσει και δανεισμό από τις ελληνικές τράπεζες.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ρωσική εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Damac Properties από το Ντουμπάι, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με παρουσία και στο Λονδίνο.

Exit mobile version