Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στην αγορά των smartphones – Οι νέες αφίξεις

Εντείνεται η μάχη των μεριδίων στην ελληνική αγορά των smartphones. Νέοι κατασκευαστές από την Κίνα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, ενώ ήδη εγκατεστημένοι παίκτες λανσάρουν νέες συσκευές, οι οποίες πολλές φορές συνοδεύονται και από σημαντικές προσφορές.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και επίσημα η επέκταση της κινεζικής vivo στην ελληνική αγορά. Ξεκινώντας τον Μάιο, η vivo έχει προγραμματίσει να λανσάρει στην Ελλάδα smartphones στην μεσαία και high-end κατηγορία. Η σχετικά άγνωστη στη χώρα μας έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 αγορές, ενώ τα κινητά της μετρούν περίπου 400 εκατομμύρια χρήστες.

Το Νοέμβριο του 2019 ίδρυσε τα Ευρωπαϊκά της γραφεία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Η εταιρεία κατέχει την Πρώτη Θέση στην κινεζική αγορά smartphones για το 2021, έχοντας παρουσία σε περισσότερες από 60 αγορές, με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 9%. Ταυτόχρονα, όσον αφορά στην παράδοση 5G smartphones, κατέχει σταθερά την τρίτη θέση με 12,9% μερίδιο αγοράς.

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να έρθει στη χώρα μας και άλλη μια κινεζική εταιρεία, η Oppo, ενώ νέες συσκευές πρόκειται να κυκλοφορήσει η Honor, ενώ η Real me θα μπει και στην πιο premium αγορά. Πιο δυνατά στην ελληνική αγορά μπαίνει και η Xiaomi η οποία ετοιμάζει τη θυγατρική της στην Ελλάδα με στόχο να αναπτύξει την αλυσίδα των καταστημάτων της, σε συνεργασία φυσικά με την Quest.

Τα μερίδια αγοράς

Πάντως η αγορά των smartphones στη χώρα μας παραμένει ιδιαίτερα “κλειστή”, καθώς περισσότερο από το 90% του τζίρου κατευθύνεται μόλις σε τρεις κατασκευαστές και συγκεκριμένα σε Samsung, Apple και Xiaomi.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, το 2021 πρώτη σε αξία πωληθέντων συσκευών παρέμεινε η Samsung καταλαμβάνοντας το 39% της αγοράς. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Apple με το 31% της αγοράς, και στην τρίτη θέση η Xiaomi με 25%. Την πεντάδα έκλεισαν οι Real me και TCL-Alcatel με τα μερίδιά τους να διαμορφώνονται στο 3% και 2% αντίστοιχα.

Μικρές διαφοροποιήσεις εμφανίζει η κατάταξη αναφορικά με τον αριθμό των συσκευών που πουλήθηκαν πέρσι στη χώρα μας. Πρώτη και σ’ αυτή τη σύγκριση είναι η Samsung με το μερίδιο της να φτάνει το 39%, αλλά στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Xiaomi με 36%. Η Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 10% των συσκευών που πουλήθηκαν πέρσι να είναι iphone.

 

Πηγή: capital.gr

Exit mobile version