Η γαλλική Believe στοχεύει σε IPO των €2 δις

Μέσα στη γενικότερη τάση υψηλής αποτίμησης των tech startups, η γαλλική εταιρία διανομής μουσικής, Believe, ετοιμάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσα στο 2021, η οποία μπορεί να ανεβάσει την αξία της στα €2 δισεκατομμύρια.

Για την πιθανή εισαγωγή της, η οποία μπορεί να γίνει είτε στο Παρίσι είτε στη Νέα Υόρκη, η εταιρία συνεργάζεται με την Rothschild.

Η εταιρία – επίσης γνωστή ως Believe Digital, Believe Music και Believe Distribution Services – βοηθάει τους καλλιτέχνες να συνδέονται με το κοινό τους, διανέμοντας ψηφιακά την μουσική και τα videos τους σε υπηρεσίες online streaming και downloading.

Η Believe προμηθεύει μουσική σε μεγάλες πλατφόρμες (Spotify, Deezer, Apple Music, YouTube, Amazon Music και Napster) και μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται οι World Circuit, TruThoughts, Soundway και Brownswood Recordings.

Το 2015, οι επενδυτές Technology Crossover Ventures (TCV), Xange, GPBullhound Sidecar και Ventech απέκτησαν μερίδιο της Believe μέσω ενός επενδυτικού γύρου ύψους $60 εκατομμυρίων. Το 2017, η Sony Music Entertainment διαπραγματευόταν την εξαγορά της εταιρίας.

Μία IPO θα έδινε την ευκαιρία στην ραγδαία αναπτυσσόμενη Believe να συγκεντρώσει κεφάλαια ώστε να επισπεύσει τα σχέδια επέκτασής της.

Exit mobile version