Η ιαπωνική Suzuki θα επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για ηλεκτρικά οχήματα στο εργοστάσιο της Ινδίας.

Η Suzuki Motor σχεδιάζει να επενδύσει 104,4 δισεκατομμύρια ρουπίες (1,37 δισεκατομμύρια δολάρια) στο εργοστάσιό της στην Ινδία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) και μπαταριών, η πλειοψηφία της Maruti Suzuki India – ιδιοκτησία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε την Κυριακή.

Είναι το πρώτο μεγάλο σχέδιο ηλεκτρικών οχημάτων που ανακοίνωσε η Maruti Suzuki για την Ινδία σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί με μια εθνική στρατηγική για τη μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο και τη μείωση της εξουθενωτικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις μεγάλες πόλεις.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida, επισκεπτόμενος τον Ινδό ομόλογό του, Narendra Modi, ανακοίνωσε το Σάββατο επενδύσεις 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Suzuki Motor Gujarat Private θα επενδύσει 31 δισεκατομμύρια ρουπίες έως το 2025 για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας για την κατασκευή μπαταριών EV και 73 δισεκατομμύρια ρουπίες για την κατασκευή μπαταριών οχημάτων εργοστασίων, δήλωσε η εταιρεία.

«Η μελλοντική αποστολή της Suzuki είναι να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα με μικρά αυτοκίνητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Suzuki Motor, Toshihiro Suzuki.

Η Tata Motors  είναι ο μεγαλύτερος πωλητής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ινδία, με τον αντίπαλο Mahindra & Mahindra και τον κατασκευαστή μοτοσικλετών TVS Motor  να επιβεβαιώνουν τα σχέδιά τους για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

Πηγή : www.reuters.com

Exit mobile version