Η Κάθι Γουντ βλέπει τη μετοχή της Tesla στα 2.000 δολάρια έως το 2027

Τα περιθώρια κέρδους της Tesla μπορεί να συμπιέστηκαν έντονα, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, αλλά αυτό δεν αποθαρρύνει τη διάσημη επενδύτρια Κάθι Γουντ που παραμένει “ταύρος” για τη μετοχή του κολοσσού του Έλον Μασκ.

Όπως είπε μάλιστα, μιλώντας χτες στο CNBC, η νέα τιμή στόχος που έχει θέσει για τη μετοχή της Tesla είναι στα 2.000 δολάρια μέχρι το 2027, κάτι που θα σημαίνει κεφαλαιοποίηση 5 τρισ. ευρώ για την πρωτοπόρο εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με την Κάθι Γουντ, ο Έλον Μασκ είναι εστιασμένος στην αύξηση των πωλήσεων της Tesla, με την ίδια να στέκεται κυρίως στις δραστηριότητες στα λεγόμενα Robotaxi – το σχέδιο για αυτόνομα οχήματα μεταφορών.

“Κάθε μονάδα σήμερα έχει δυναμική για ρομποτικό ταξί. Η υπηρεσία ρομπο-ταξί θα μοιάζει, από άποψη περιθωρίου κέρδους, περισσότερο σαν επιχείρηση SaaS (σ.σ. Software as a service – λογισμικό με συνδρομή). Είναι πολύ έξυπνο να μεγιστοποιείτε τις μονάδες, καθώς τους δίνει τόση αξία ως επιλογής σήμερα”, επισήμανε.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη τοποθέτηση της επενδυτικής ναυαρχίδας της Κάθι Γουντ, του Ark Innovation Fund, είναι η Tesla, η οποία ακόμα και με τη βουτιά σχεδόν 10% χτες βρίσκεται στο θηριώδες +50% εντός του 2023.

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο η Κάθι Γουντ παραμένει ανοδική στην Tesla είναι επειδή έχει δεσμευτεί να επαναπροσδιορίσει την ασφάλεια για τους επιβάτες της.

“Με πλήρως αυτόνομη οδήγηση, ένα όχημα Tesla εμπλέκεται σε ατύχημα κάθε 3,2 εκατομμύρια μίλια. Κάτι που έρχεται σε σύγκριση με ένα ατύχημα κάθε 500.000 μίλια για το μέσο αυτοκίνητο στο δρόμο. Θα σώσει ζωές”, είπε.

Σημειώνεται ότι ο Έλον Μασκ αναμένει ότι η Tesla θα κάνει μαζική παραγωγή ρομπο-ταξί το 2024, με την Wall Street να έχει κατά βάση σήμα “overweight” στη μετοχή της.

Πηγή: capital.gr

Exit mobile version