Η AssetCo επιβεβαιώνει τα σχέδια εξαγοράς της River and Mercantile έναντι 98,8 εκατομμυρίων λιρών.

Το διοικητικό συμβούλιο της River and Mercantile κατέληξε σε συμφωνία με την AssetCo για εξαγορά όλων των μετοχών.

Η AssetCo του Martin Gilbert θα αποκτήσει τον επενδυτικό όμιλο River and Mercantile, ο οποίος ιδρύθηκε το 2014 και έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 49 δισεκατομμυρίων λιρών, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια βαριά επιχείρηση διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Η εξαγορά αντιπροσωπεύει το τελικό βήμα στη στρατηγική για την απελευθέρωση της αξίας από τον όμιλο River & Mercantile, ο οποίος ξεκίνησε με την πώληση της River & Mercantile Solutions στη Schroders για £190 εκατομμύρια.

Αυτή η συναλλαγή θα αποδώσει συνολική αξία στους μετόχους της River & Mercantile ύψους 288,8 εκατομμυρίων λιρών.

Ως μέρος της συμφωνίας, οι μέτοχοι της River & Mercantile θα κατέχουν το 41,6% του συνδυασμένου ομίλου και τα μετρητά από την πώληση της River & Mercantile Solutions στη Schroders θα πάνε επίσης στους μετόχους.

Ο Jonathan Dawson, πρόεδρος της River and Mercantile, δήλωσε: «Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι η προσφορά από την AssetCo όχι μόνο αντιπροσωπεύει καλή αξία για τους μετόχους, αλλά παρέχει στους πελάτες και τους συναδέλφους μας μια ισχυρή επενδυτική πλατφόρμα με επικεφαλής μια ομάδα με βαθιά εμπειρία στον κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων . Το διοικητικό συμβούλιο ενθαρρύνει τους μετόχους μας να υποστηρίξουν αυτή τη συναλλαγή όπως θα κάνει το διοικητικό συμβούλιο σε σχέση με τις συμμετοχές τους.»

Βάσει τιμής κλεισίματος 1.550 π. ανά μετοχή της AssetCo, η εξαγορά αποτιμά κάθε μετοχή της River & Mercantile στις 114,6 π.μ., που αποτιμά το κόστος εξαγοράς σε περίπου 98,8 εκατομμύρια £.

Η AssetCo κατέχει ήδη την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Saracen Fund Managers, η οποία θα συνδυαστεί με την River and Mercantile.

«Αυτή η συναλλαγή διασφαλίζει τη συνέχεια του περιβάλλοντος και της επενδυτικής κουλτούρας που υπήρξε κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία της επιχείρησης και παρέχει σταθερότητα και υποστήριξη καθώς η επιχείρηση συνεχίζει να επενδύει για το μέλλον. Η AssetCo χτίζει μια εντυπωσιακή πλατφόρμα με έμπειρη ηγεσία και αυτή η εξαγορά είναι βασικό στοιχείο στα συναρπαστικά σχέδιά της», πρόσθεσε ο James Barham, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της River & Mercantile.

 

 

Πηγή : www.funds-europe.com

Exit mobile version