Η Circle υπογράφει νέα συμφωνία συγχώνευσης SPAC με αποτίμηση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πάροχος υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων και μπλοκ αλυσίδων Circle Internet Financial Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κυκλοφορήσει τώρα στο χρηματιστήριο μέσω μιας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού σε μια νέα συμφωνία που το αποτιμά στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Circle ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι σκόπευε να εισέλθει στο χρηματιστήριο με την Concord Acquisition Corp. σε μια συμφωνία που την αποτίμησε στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι πλέον Φεβρουάριος και η Circle δεν έχει προχωρήσει ακόμη στη συγχώνευσή της στο SPAC.

Η εταιρεία τερμάτισε την αρχική της συμφωνία SPAC με την Concord Acquisition Corp. και συνήψε νέα συμφωνία με αποτίμηση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Circle είπε ότι η αύξηση της αξίας αντανακλά βελτιώσεις στις οικονομικές προοπτικές και την ανταγωνιστική θέση της Circle. Η εταιρεία αποδίδει την αύξηση στην ανάπτυξη και το μερίδιο αγοράς του USDC, ενός από τα πιο δημοφιλή stablecoins.

Ένα stablecoin είναι μια μορφή κρυπτονομίσματος που συνδέεται με ένα σταθερό αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο όπως ο χρυσός. Έτσι, η τιμή παραμένει ως επί το πλείστον σταθερή και η αστάθεια μειώνεται σε σύγκριση με άλλα κρυπτονομίσματα. Τα Stablecoins έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα για την πραγματοποίηση μεταφορών μεταξύ ανταλλακτηρίων και για το καθημερινό εμπόριο.

Η κυκλοφορία του USDC έχει υπερδιπλασιαστεί από τότε που ανακοινώθηκε η αρχική συμφωνία, φτάνοντας τα 52,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις 16 Φεβρουαρίου.

Το προφανές ερώτημα είναι πότε θα προχωρήσει η συγχώνευση της SPAC, δεδομένου ότι έχει καθίσει στο τραπέζι εδώ και επτά μήνες. Η νέα ημερομηνία έχει οριστεί πριν από τις 3 Απριλίου.

«Η Circle έχει κάνει τεράστια βήματα προς τη μεταμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος μέσω της ισχύος των ψηφιακών νομισμάτων και του ανοιχτού διαδικτύου», δήλωσε ο Jeremy Allaire (φωτογραφία), συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Circle . «Το να είσαι δημόσια εταιρεία θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη στην Circle και είναι ένα κρίσιμο ορόσημο καθώς συνεχίζουμε την αποστολή μας να οικοδομήσουμε ένα οικονομικό οικοσύστημα χωρίς αποκλεισμούς».

Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία, η Circle λέγεται επίσης ότι συγκέντρωνε 415 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικές επενδύσεις σε δημόσιους τίτλους. Οι συμμετέχοντες στο PIPE περιελάμβαναν τους λογαριασμούς Marshall Wave, Fidelity Management, Adage Capital, λογαριασμούς που συμβουλεύει η ARK Investment και το Third Point. Δεν αναφέρεται από την Circle ότι η χρηματοδότηση του PIPE αποτελεί μέρος της νέας συμφωνίας συγχώνευσης SPAC.

 

Columnist: Άγγελος Φανουράκης
Πηγή: www.siliconangle.com

Exit mobile version