Η Daimler πουλάει το γαλλικό εργοστάσιο παραγωγής Smart

Το εργοστάσιό της στο Hambach της Γαλλίας προτίθεται να πουλήσει η Daimler, ως μέρος αναδιαμόρφωσης του συστήματος παραγωγής της.

Η γερμανική κατασκευάστρια αυτοκινήτων οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση λόγω της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητάς της και της πτώση στη ζήτηση καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την εταιρία, η πώληση του εργοστασίου θα αποδώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη Daimler κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η Daimler, στην οποία ανήκουν τα brands Mercedes-Benz και Smart, χρησιμοποιούσε το εργοστάσιο του Hambach για την παραγωγή παραλλαγών του διθέσιου Smart και το 2017 είχε κατασκευάσει εκεί πάνω από 80.000 αυτοκίνητα.

Τώρα, όμως, η παραγωγή του Smart θα μεταφερθεί από τη Γαλλία στην Κίνα, με τη Daimler να έχει δηλώσει ήδη από πέρυσι ότι η κατασκευή της επόμενης γενιάς των ηλεκτροκίνητων Smart θα γίνει σε συνεργασία με τη Geely.

Πάντως, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire παροτρύνει την εταιρία να ξανασκεφτεί την απόφασή της. Σε δήλωσή του, μάλιστα, ανέφερε ότι ελπίζει πως “θα διασφαλιστεί το μέλλον αυτού του σύγχρονου και παραδειγματικού εργοστασίου που έχει επιλέξει τη μετάβαση στην οικολογία μέσω της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Η Daimler πρέπει να κρατήσει ανοικτές όλες τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης και της διατήρησης του εργοστασίου.”

Exit mobile version