Η foodtech Come Bien έκλεισε seed round $1,200,000

Η Μεξικανική εταιρία foodtech Come Bien έκλεισε έναν seed round ύψους $1,2 εκατομμυρίων για να προσφέρει μία συνδρομητική υπηρεσία υγιεινής διατροφής για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Ο Denis Cantú και ο αδελφός του, Evandro, ίδρυσαν την εταιρία το 2014 μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μαγειρικής του Evandro στο Παρίσι. “Όταν επέστρεψε στο Μεξικό, οραματιστήκαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση σε υγιεινό φαγητό,” δηλώνει ο Denis Cantú.

Επικεφαλής της επένδυσης ήταν η GAM-SWT. O CFO της, Carlos Orozco, επεσήμανε ότι “η Come Bien συμφωνεί απόλυτα με τη στρατηγική της GAM-SWT για προσφορά υγιεινών εναλλακτικών στη διατροφή, και αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για δημιουργία συμπράξεων ώστε να φτάνουμε άμεσα στον τελικό χρήστη.”

Πριν από αυτόν τον επενδυτικό γύρο, η Come Bien είχε συγκεντρώσει άλλα $200,000. Προ παγκόσμιας πανδημίας, η εταιρία λάμβανε κατά μέσο όρο 1.000 παραγγελίες από 50 επιχειρήσεις ημερησίως. Όταν ξέσπασε η πανδημία και οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι, η εταιρία ελίχθηκε ώστε να δώσει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προσφέρουν τα γεύματα του προσωπικού τους στα σπίτια τους και ταυτόχρονα άνοιξε την επιλογή παραγγελιών από ιδιώτες. Άρχισε, επίσης, να εφαρμόζει μία νέα μέθοδο συσκευασίας και αποθήκευσης των γευμάτων ώστε μετά την παράδοση να διατηρούνται φρέσκα έως και 40 ημέρες στην κατάψυξη ή 7 ημέρες στο ψυγείο.

“Ένα από τα πράγματα που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό είναι ότι είμαστε 100% ενοποιημένοι, το οποίο σημαίνει ότι εμείς επεξεργαζόμαστε τις παραγγελίες, εμείς μαγειρεύουμε τα φαγητά και εμείς κάνουμε τις παραδόσεις,” εξηγεί ο Cantú. “Χρησιμοποιούμε ένα μοντέλο συστήματος κόμβου-ακτινών εντός της πόλης, συνδυαστικά με τεχνολογία. Γι’ αυτό ήταν και πολύ εύκολο για εμάς να μεταβούμε σε ένα νέο μοντέλο όταν χτύπησε ο ιός. Αρχίσαμε να παρουσιάζουμε αύξηση στις παραγγελίες και διπλασιάσαμε το εισόδημά μας για πρώτη φορά.”

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη υποδομών που θα επιτρέψουν στην εταιρία να παράγει πάνω από 10.000 παραγγελίες ημερησίως, και για την επέκτασή της στο Monterrey και στην Guadalajara το 2021.

Exit mobile version