Η GoSite συγκεντρώνει $40,000,000 για να προσφέρει online παρουσία σε ΜΜ επιχειρήσεις

Μία startup που βοηθάει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν παρουσία στο διαδίκτυο ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε $40 εκατομμύρια μέσω χρηματοδότησης. Η είδηση δεν μπορεί παρά να αποδείξει το πόσο αλλάζουν τα πράγματα αυτήν την περίοδο που πολλές επιχειρήσεις συνειδητοποιούν ότι η online παρουσία τους δεν αποτελεί πλέον επιλογή, αλλά ανάγκη.

Η GoSite βοηθάει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να κατασκευάσουν ιστοσελίδες και να χειρίζονται κάποιες λειτουργίες online (όπως πληρωμές, online marketing, προγραμματισμό ραντεβού, κλπ) με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις.

“Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αποκτήσουν ορατότητα παντού,” δηλώνει ο ιδρυτής και CEO της GoSite, Alex Goode. “Εντασσόμαστε στο Facebook και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Siri, Google Maps, καθώς και σε μηχανές αναζήτησης όπως είναι η Google, το Yahoo, το Bing, κλπ.”

Ο Series B κλείνει μία δυνατή χρονιά για την εταιρία. Λόγω του Covid-19 όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στο internet για να επικοινωνούν με τους πελάτες τους, κάτι που ωφέλησε ιδιαίτερα την GoSite καθώς διπλασίασε την βάση πελατών της το 2020.

Αυτός ο τελευταίος επενδυτικός γύρος είχε ως επικεφαλής την Left Lane Capital, μαζί με την οποία συμμετείχαν και οι Longley Capital, Cove Fund, Stage 2, Ankona Capital και Serra Ventures. Η Longley Capital ηγήθηκε του προηγούμενου επενδυτικού γύρου, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο. Μέχρι στιγμής, η GoSite έχει συγκεντρώσει $60 εκατομμύρια.

Κατά μία έννοια, η GoSite προσφέρει τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις να ενσωματωθούν στην τεχνολογία: Οι πελάτες της είναι επιχειρήσεις που μπορεί να μην έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τις υπηρεσίες του ίντερνετ, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, λογιστήρια, ιατρεία, κλπ. Εν ολίγοις, εξυπηρετεί επιχειρήσεις που δεν θα γίνουν ποτέ ολοκληρωτικά ηλεκτρονικές κυρίως λόγω της ανάγκης φυσικής παρουσίας τους. Ωστόσο, είναι επιχειρήσεις που χρειάζονται μία online παρουσία για να επιβιώσουν.

“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται βοήθεια γιατί δεν ξέρουν καν από πού να ξεκινήσουν, και αυτό είναι κάτι που μπορεί να προσφέρει η GoSite,” σχολιάζει ο κ. Goode. Αυτό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της GoSite και τη σχετικότητά της με την σημερινή αγορά, είναι αυτό που προσέλκυσε τους επενδυτές.

Exit mobile version