Θέλετε ένα επιτυχημένο μέλλον; Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το δημιουργήσετε.

Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανότατα ανυπομονούσατε η προηγούμενη χρονιά να τελειώσει προκειμένου να κάνετε μια νέα αρχή το 2022. Ίσως να έχετε ήδη σκεφτεί πώς θα μπορούσε να μοιάζει η καριέρα σας τα επόμενα χρόνια, μέσα από έναν νέο ρόλο στην εργασία σας, ή ακόμα και να σας ενθουσιάζει η ιδέα να κάνετε κάτι δικό σας.

Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να οραματιστείτε το μέλλον σας, όμως η επιτυχία είναι κάτι που δε θα συμβεί από μόνη της, πρέπει να τη δημιουργήσετε. Δείτε πώς:

Καθορίστε πως μοιάζει

Η επιτυχία για κάθε άνθρωπο ορίζεται με διαφορετικό τρόπο. Κάποιοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, κάποιοι ελπίζουν να αλλάξουν κλάδο, ενώ άλλοι θέλουν να εξελιχθούν στο ήδη υπάρχον εργασιακό τους περιβάλλον. Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε το μέλλον των ονείρων σας, είναι σημαντικό να ξέρετε πως μοιάζει αυτό. Ορίστε με σαφήνεια το στόχο σας: δε μπορείτε να αναπτύξετε το δρόμο προς την επιτυχία αν δεν ξέρετε που ακριβώς θέλετε να πάτε. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε πως κυνηγάτε το όνειρο που είναι κατάλληλο για εσάς αυτή τη χρονική στιγμή, όχι την επιδίωξη κάποιου άλλου για το τι είναι καλύτερο για εσάς ή ένα ξεπερασμένο στόχο που είχατε πριν από πολύ καιρό. Όσο πιο πολύ σκέφεστε προκειμένου να ορίσετε πως ακριβώς θέλετε να μοιάζει το επιτυχημένο μέλλον σας, τόσο πιο εύκολα θα είστε σε θέση να το επιτύχετε.

Εξερευνήστε γιατί δεν το έχετε επιτύχει ήδη

Είναι εύκολο να κατηγορείτε εξωτερικούς παράγοντες όταν έχετε μείνει πίσω στους στόχους σας, όμως στην πραγματικότητα αυτό που εμποδίζει την πρόοδό σας βρίσκεται μέσα σας. Ο φόβος – της αποτυχίας, της επιτυχίας, του τι μπορεί να λένε ή να σκέφτονται ή να πιστεύουν οι άλλοι για εσάς, ότι δεν αξίζετε μια τόσο υψηλή φιλοδοξία – μπορεί να σας εμποδίσει να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Ωστόσο, όταν είστε ειλικρινείς σχετικά με το γιατί δεν έχετε ήδη επιτύχει τους στόχους σας και αναγνωρίζετε τους φόβους σας, μειώνετε τη δύναμή τους και αφαιρείτε ένα εμπόδιο από το δρόμο προς την επιτυχία.

Κάντε ένα σχέδιο

‘Αν θέλεις κάτι που ποτέ δεν είχες, τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ δεν έκανες.’ Οδηγηθείτε στην επιτυχία με τη μέθοδο της αντιστροφής, φτιάχνοντας το χάρτη με τις στρατηγικές, τις εργασίες και τις συμπεριφορές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Σκεφτείτε ότι αυτός ο τρόπος μπορεί όχι μόνο να προσθέσει νέα πράγματα τα οποία πρέπει να κάνετε, αλλά και να αφαιρέσει συμπεριφορές, νοοτροπίες και ανθρώπους που σας κρατούσαν πίσω. Εαν κάποιος ή κάτι εμποδίζει την πρόοδό σας, αφήστε το πίσω προκειμένου να δημιουργήσετε χώρο για μια πιο υποστηρικτική οντότητα.

Προγραμματίστε το χρόνο σας

Ακούγεται απλό, αλλά αξίζει να το επαναλάβετε: αν θέλετε να επιτύχετε τους στόχους σας, πρέπει να βρείτε χρόνο για αυτούς. Δώστε προτεραιότητα και βρείτε χώρο μέσα στη μέρα σας για να εργαστείτε για τους στόχους σας, ακόμα και αν είναι μόνο 15 λεπτά. Προστατέψτε αυτό το χρονο προγραμματίζοντας αυτά τα λεπτά μέσα στο καθημερινό σας πρόγραμμα ανάμεσα σε όλες τις δραστηριότητες που υπάρχουν και δώστε προτεραιότητα σε αυτό το χρόνο πριν από οτιδήποτε άλλο μέσα στη μέρα σας.

Ζητήστε βοήθεια με αυτό

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι ένα μοναχικό ταξίδι. Αν θέλετε να προχωρήσετε, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από μέντορες και συναδέλφους που μπορούν να μοιραστούν τη γνώση τους, να προτείνουν ιδέες και να σταθούν δίπλα σας ως συνοδοιπόρος στο ταξίδι σας προς την επιτυχία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ζητήσετε βοήθεια από ανθρώπους που έχουν μια εμπειρία στον κλάδο τον οποίο στοχεύετε, έτσι ώστε να μπορούν να σας παρέχουν διδάγματα και βέλτιστες πρακτικές που ακολούθησαν και οι ίδιοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, αλλά να θυμάστε πως δε μπορούν να το κάνουν αυτό αν δεν τους το ζητήσετε!

Μοιραστείτε το

Είναι διαφορετικό πράγμα να γράψετε κάτι στο προσωπικό σας ημερολόγιο ή να το κολλήσετε σε μια σημείωση πάνω στο γραφείο σας όπου μόνο εσείς θα το δείτε και διαφορετικό να μοιράζεστε δυνατά τις προθέσεις σας με κάποιο άλλο άτομο. Είναι κάτι το οποίο θα σας κάνει να νιώσετε ευάλωτοι; Πιθανώς. Αλλά το να μοιράζεστε τους στόχους σας με κάποιον και να αναγνωρίζετε την ύπαρξή τους θα τους κάνει πραγματικούς και θα σας βοηθήσει να παραμείνετε προσηλωμένοι σε αυτούς. Μπορείτε ακόμη και να ζητήσετε από το άτομο με το οποίο μοιραστήκαμε το όνειρό σας να ενεργεί ως συνεργός, ελέγχοντας τακτικά μαζί σας την πρόοδό σας.

Μην το σκέφτεστε απλά, μπείτε στη δράση

Απο μόνη της η σκέψη του στόχου σας δε μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία, η δράση όμως μπορεί. Το πρώτο βήμα είναι συχνά το πιο δύσκολο, αλλά η δράση αποκτά περισσότερη δράση. Μόλις ξεκινήσετε, η δύναμη της ορμής μπορεί να σας κρατήσει σε κίνηση και ενώ δεν υπάρχει κάποιος σύντομος δρόμος προς την επιτυχία, αυτές οι μικρές ενέργειες, που γίνονται με συνέπεια, είναι τελικά αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία και θα σας οδηγήσουν εκεί.

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας και γιορτάστε τις μικρές νίκες

Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό και αν είναι, οποιοδήποτε βήμα προς τα εμπρός σας βοηθά να προχωρήσετε πιο κοντά στο επιθυμητό μέλλον σας. Είναι εύκολο να παρασυρθείτε από την καθημερινότητα και να παραλείψετε να κάνετε μια παύση προκειμένου να σκεφτείτε τα επιτεύγματά σας έως τώρα. Η καταγραφή της προόδου σας, μπορεί να σας υπενθυμίσει πόσο μακριά έχετε φτάσει και τι απομένει να κάνετε.

Ως μπόνους, την επόμενη φορά που θα νιώσετε λίγο ηττημένοι, ανατρέξτε στις σημειώσεις σας για να αποκτήσετε την απαραίτητη ώθηση και ενθάρρυνση που χρειάζεστε για να συνεχίσετε.

Θυμηθείτε, ο καλύτερος τρόπος για να έχετε ένα επιτυχημένο μέλλον είναι να το δημιουργήσετε.

 

Πηγη : www.forbes.com

Exit mobile version