Μήνυση κατά του συμβουλίου της Embraer από το σωματείο των εργαζομένων της

Μήνυση εναντίον του συμβουλίου της Embraer κατέθεσε το σωματείο των εργαζομένων της αεροναυπηγικής εταιρίας, μετά από την κατάρρευση μίας συμφωνίας $4,2 δις με την Boeing Co εν μέσω της πανδημίας. Το συμβούλιο, από πλευράς του, χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του σωματείου ως “κακόβουλη πράξη”.

Συγκεκριμένα, η Embraer αναφέρει ότι το σωματείο “χρησιμοποιεί αβάσιμους ισχυρισμούς και παραποιεί πληροφορίες για να προκαλέσει σύγχυση στην κοινή γνώμη και στους εργαζόμενους της εταιρίας”.

Η μήνυση, πάντως, προσθέτει ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα στην Embraer, μετά από την παύση της συνεργασίας της με την Boeing. Όπως όριζε η συμφωνία που υπογράφηκε το 2018, η Boeing θα αγόραζε την πλειοψηφία των εμπορικών αεροσκαφών της Embraer για να ανταγωνιστεί την Airbus στα αεροπλάνα μεσαίας κατηγορίας. Ωστόσο, η συμφωνία κατέρρευσε τον Απρίλιο, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο εταιριών.

Στη μήνυσή του, το σωματείο κατηγορεί το συμβούλιο της Embraer ότι επέτρεψε στη Boeing να υιοθετήσει συμπεριφορές που ισοδυναμούσαν με “κατασκοπία“, αφού επέτρεπε στους αμερικανούς μηχανικούς της να εργάζονται στη μονάδα έρευνας και ανάπτυξης της Embraer την περίοδο που η συμφωνία φαινόταν ότι θα υλοποιούνταν.

Μετά την πανδημία, η Embraer έλαβε τη στήριξη της βραζιλιάνικης κυβέρνησης με ένα δάνειο $600 εκατομμυρίων και, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της. Το τελευταίο τρίμηνο ανακοίνωσε ζημία $210 εκατομμυρίων.

Exit mobile version