Μονόκερος σε 10 μήνες: Η γερμανική Gorillas το κατάφερε!

Η γερμανική εταιρεία Gorillas, που παρέχει υπηρεσίες on-demand delivery σε προϊόντα σούπερ μάρκετ, εξασφάλισε χρηματοδότηση-μαμούθ, ύψους 290 εκατ. δολαρίων και έγινε μονόκερος μέσα σε λίγους μήνες από την ίδρυσή της, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Η εταιρεία είχε σηκώσει 44 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση Α’ Γύρου, τον Δεκέμβριο, και μέσα στους επόμενους τρεις μήνες κατάφερε να δεκαπλασιάσει την ανάπτυξή της.  Με την τελευταία εισροή κεφαλαίων, η αξία της ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια, και έτσι έγινε η νεότερη εταιρεία στην Ευρώπη που κατάφερε να πετύχει αυτό το ορόσημο.

Τους τελευταίους 10 μήνες που λειτουργεί, η Gorillas έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 12 πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Άμστερνταμ, του Λονδίνου και του Μονάχου και τώρα μετρά περισσότερες από 40 αποθήκες. Ο νέος γύρος αναμένεται να ενισχύσει την επέκτασή της σε περισσότερες από 10 χώρες και πάνω από 50 πόλεις. Το Παρίσι βρίσκεται στη λίστα της εταιρείας, η οποία έχει στο στόχαστρο και τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία έχει επίσης στόχο να δώσει ένα μπόνους ύψους 1 εκατ. δολαρίων, σε οδηγούς και υπαλλήλους των αποθηκών της.

Τι κάνει την Gorillas να ξεχωρίζει

Οι χρήστες της Gorilla’s έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 2000 αντικείμενα καθημερινής χρήσης, σε τιμές λιανικής και μπορούν να τα έχουν στη διάθεσή τους σε μόλις 10 λεπτά, στο σπίτι τους, σε σπίτι κάποιου φίλου ή ακόμα και σε ένα πάρκο. Το κόστος διανομής είναι λίγο περισσότερο από 2 δολάρια.

«Παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα σε τιμές λιανικής, ουσιαστικά απλοποιούμε τη διαδικασία των αγορών από το σούπερ μάρκετ», λέει ο Kağan Sümer, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Gorillas. «Επικεντρωνόμαστε  στους πελάτες μας και στις ανάγκες τους: Με μια ομάδα περισσότερων από 2000 ατόμων και συνεργαζόμενοι στενά με την κοινότητά μας, τους επενδυτές και τους συνεργάτες μας, χτίζουμε μια υποδομή για την ταχύτερη κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών».

Το γρήγορο delivery στην Ελλάδα

Τον τελευταίο χρόνο, έχουμε δει και στην Ελλάδα να ανθίζουν υπηρεσίες γρήγορου delivery με προϊόντα σούπερ μάρκετ και όχι μόνο. Το efood, λάνσαρε πρόσφατα το efood market, μέσω του οποίου οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε 1.000+ προϊόντα, από σνακ και είδη περιπτέρου μέχρι φρέσκα φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά, και μπορούν να τα παραλάβουν σε 25 λεπτά.

Παρόμοια υπηρεσία έχει το eKiosky’s αλλά και το delivery.gr, και τα δυο του ομίλου Μούχαλη, τα οποία προσφέρουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από είδη περιπτέρου μέχρι είδη οικιακής χρήσης και προσωπικής φροντίδας, αλλά και η Startup Stoferno.gr. που αγοράζει και παραδίδει σε λίγα λεπτά προϊόντα από pet shops, παντοπωλεία, μανάβικα, φαρμακεία και άλλα καταστήματα. Τέλος, στο παιχνίδι των γρήγορων διανομών έχουν μπει και μεγάλα σούπερ μάρκετ, όπως ο Βασιλόπουλος και ο Κρητικός που λειτουργούν μέσα από το delivery.gr και το Box, αντίστοιχα.

Σημειώνεται πάντως ότι καμία από τις παραπάνω εταιρείες-υπηρεσίες δεν λειτουργεί με το μοντέλο της Gorillas, η οποία διατηρεί δεκάδες μικρο-αποθήκες σε πολλές τοποθεσίες, προμηθεύοντας τους πελάτες της έτσι γρηγορότερα. Στην Ελλάδα, οι υπηρεσίες λειτουργούν από υπάρχοντα καταστήματα με διαφορετικά μοντέλα και πλατφόρμες.

Exit mobile version