Οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2021

Από τον οικονομικό αναλυτή της Telf AG

Το όνειρο κάθε φιλόδοξου επιχειρηματία είναι η ίδρυση μίας επικερδούς και επιτυχημένης επιχείρησης. Για να φτάσετε εκεί, όμως, χρειάζεστε τουλάχιστον δύο πράγματα: Μία επίκαιρη ιδέα και ανεπτυγμένη διαίσθηση που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποια θα είναι η ζήτηση στη μελλοντική αγορά.

Ως σύμβουλος επιχειρήσεων και οικονομικός αναλυτής στην Telf AG, ο Stanislav Kondrashov αναλύει τις κορυφαίες επιχειρηματικές ιδέες για το 2021.

Επιλογή στρατηγικής: Πώς να επιλέξετε μία κατεύθυνση με προοπτικές

Στο εγγύς μέλλον, η βασική προσέγγιση για την επιλογή του σωστού niche market για την επιχείρησή σας δεν θα αλλάξει. Το σημαντικό είναι να εστιάζετε στις ανάγκες της κοινωνίας, στις νέες τεχνολογίες και στις σύγχρονες τάσεις.

Το catering, η ψυχαγωγία, το εμπόριο – και ιδιαίτερα το ηλεκτρονικό – είναι πάντα επίκαιροι και πολλά υποσχόμενοι τομείς. Αυτό που απαιτείται είναι να δουλεύετε το μάρκετινγκ της επιχείρησής σας, και τότε το προϊόν ή η υπηρεσία σας σίγουρα θα βρει το target audience του.

“Όταν ιδρύετε μία επιχείρηση, είναι αναγκαίο να θυμάστε τις νέες τεχνολογίες και την παγκόσμια ψηφιοποίηση. Αν δεν λαμβάνετε υπ’ όψιν σας αυτές τις τάσεις, τότε αργά ή γρήγορα η επιχείρησή σας θα αποτύχει – ό,τι κι αν αυτή αφορά,” επισημαίνει ο κ. Kondrashov.

Stanislav Kondrashov: Κορυφαίες επιχειρηματικές ιδέες για το 2021

“Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, και οι γονείς πάντα θέλουν να ικανοποιούν τα παιδιά τους και να τους προσφέρουν μία άνετη ζωή όπου η ψυχαγωγία έχει πρωτεύοντα ρόλο. Αν και η αγορά παιχνιδιών είναι υπερβολικά κορεσμένη σήμερα, κάθε νέα δημιουργική ιδέα θα βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Ένας 3D printer που εκτυπώνει παιδικά παιχνίδια αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία ευχαρίστησης των παιδιών με νέα είδη παιχνιδιού. Για παράδειγμα, μία συσκευή Toybox 3D δίνει την ευκαιρία εκτύπωσης ενός παιχνιδιού για το παιδί σας αλλά και ανάπτυξης της φαντασίας του μωρού σας.”

“Η ζωγραφική με άμμο επάνω σε φωτιζόμενα τραπέζια προσέφεραν πολύ δημοφιλή shows μέχρι πρόσφατα. Σήμερα, η τεχνική έχει αντικατασταθεί από μία νέα, πιο τεχνολογικά προηγμένη διαδικασία μέσω των διαδραστικών αμμοδόχων. Πρόκειται για μία καινοτομία που λειτουργεί με τη χρήση scanner, ειδικού software κι ενός προτζέκτορα.”

“Για τις νοικοκυρές και τους εργαζόμενους σε βιομηχανικές επιχειρήσεις, το πρόβλημα της καθαριότητας πάντα θα είναι επίκαιρο. Είναι συχνά πολύ δύσκολο να έχεις μία απόλυτα καθαρή επιφάνεια – κι ένα laser για τον καθαρισμό επιφανειών θα είναι ιδανική λύση για αυτό το πρόβλημα.”

Σύμφωνα με τον σύμβουλο επιχειρήσεων, Stanislav Kondrashov, αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους τομείς που θα έχουν μεγάλη ζήτηση στο εγγύς μέλλον. Όπως υποστηρίζει, άλλες επιχειρηματικές ιδέες που θα είναι επίσης επίκαιρες αφορούν στην ψυχολογική στήριξη και στις υπηρεσίες counselling, στις κάθετες καλλιέργειες, στους συλλέκτες ηλιακής ενέργειας και στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κλπ. Σε κάθε περίπτωση, το βασικό είναι να μη “χαθείτε” μέσα σε όλες αυτές τις επιλογές και να βρείτε κάτι που θα ενδιαφέρει εσάς προσωπικά και το target audience σας.

Exit mobile version