Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Ήταν μια χρονιά όπως καμία άλλη και δεν μιλάμε για την πανδημία. Υπήρχαν δημόσιες προσφορές με ταχείς ρυθμούς, άνοδος των κρυπτονομισμάτων και εκτοξευόμενες τιμές των μετοχών. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην 35η ετήσια λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο εκτινάχθηκε σε 2.755 περισσότερους από έναν χρόνο πριν. Από αυτά, το υψηλό ρεκόρ 493 ήταν νέοι στη λίστα, συμπεριλαμβανομένων 210 από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Άλλοι 250 που είχαν πέσει στο παρελθόν επέστρεψαν με βρυχηθμό. Ένα εκπληκτικό 86% είναι πλουσιότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

 

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο για τέταρτη συνεχή χρονιά, με αξία 177 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Έλον Μασκ ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 151 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της Tesla και της Amazon ανέβηκαν.

Συνολικά αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι ανέρχονται σε 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 8 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν τα περισσότερα, με 724, ακολουθούμενη από την Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο) με 698. Χρησιμοποιήσαμε τιμές μετοχών και συναλλαγματικές ισοτιμίες από τις 5 Μαρτίου για τον υπολογισμό καθαρή αξία.

 

Πηγη : www.forbes.com

Exit mobile version