Ο Καναδάς σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων σε προϊόντα λιανικής κάνναβης αξίας άνω των $364 εκατομμυρίων τον Οκτώβριο του 2021.

Τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν μια αύξηση 35% στις πωλήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε εθνικό επίπεδο.

Οι Καναδοί ξόδεψαν περισσότερα από $364 εκ. σε προϊόντα λιανικής κάνναβης τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά.

Αυτό σηματοδοτεί αύξηση πωλήσεων 35% σε ετήσια βάση και αύξηση σχεδόν 3% σε σχέση με το ρεκόρ πωλήσεων του Σεπτεμβρίου των $354 εκ.

Τα στοιχεία έρχονται μια εβδομάδα μετά την τελευταία τριμηνιαία έκθεση από το Ontario Cannabis Store, το οποίο επισήμανε ότι οι νόμιμες πωλήσεις ξεπέρασαν την παράνομη αγορά για πρώτη φορά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Το Οντάριο, το οποίο διαθέτει πλέον περισσότερα από 1.200 εξουσιοδοτημένα καταστήματα κάνναβης, ήταν πρώτο στη χώρα, με πωλήσεις αξίας σχεδόν $146 εκ. τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 77% στις πωλήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ακολούθησαν η Αλμπέρτα ($63 εκ.) και το Κεμπέκ ($52 εκ.).

Όλες οι επαρχίες ανέφεραν αύξηση στις πωλήσεις τον προηγούμενο μήνα, εκτός από το Νιου Μπράνσγουικ, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν από $7,2 εκ. τον Σεπτέμβριο σε κάτι περισσότερο από $7 εκ. τον Οκτώβριο. Όμως, σε σχέση με το προηγούμενο έτος το Νιου Μπράνσγουικ έχει αύξηση  κατά 13%. Το Newfoundland και το Labrador σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων από μήνα σε μήνα, αυξάνοντας περισσότερο από 7% από $5,3 εκ. σε $5,7 εκ.

Σύμφωνα με τη New Cannabis Ventures, οι κατηγορίες προϊόντων παρέμειναν σχετικά σταθερές, με τα αποξηραμένα άνθη να κυριαρχούν, αν και οι πωλήσεις των pre-rolls έχουν κερδίσει μερίδιο της αγοράς. Παραθέτοντας δεδομένα από το Hifyre IQ, μια πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων πωλήσεων σε πραγματικό χρόνο, τα λουλούδια και τα pre-rolls αντιπροσώπευαν το 72% των πωλήσεων του Οκτωβρίου.

Αυτά τα στοιχεία συμφωνούν με την έκθεση της OCS, η οποία ανέφερε ότι το αποξηραμένο λουλούδι αντιπροσωπεύει το 52% όλων των αγορών στο τρίμηνο. Τα pre-rolls (19%) και τα vapes (15%) ολοκλήρωσαν τις τρεις πρώτες κατηγορίες προϊόντων.

 

Πηγή: thegrowthop.com

Exit mobile version