Πόσο καταστροφικές είναι οι επενδύσεις σας για τον πλανήτη; Αυτή η πλατφόρμα έχει την απάντηση!

Η Ολλανδική εταιρία design Clever Franke κατασκεύασε μία νέα visual πλατφόρμα για την Ελβετική τράπεζα Globalance, η οποία δεν δείχνει μόνο την οικονομική αξία του portfolio των πελατών της αλλά επίσης χαρτογραφεί τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις του.

Το interface ονομάζεται Globalance World και μέσω αυτού οι χρήστες μπορούν να εξετάζουν τα πάντα – από δείκτες ολόκληρων αγορών (όπως είναι ο S&P 500) μέχρι δείκτες μεμονωμένων εταιριών. Επιπλέον, κάθε portfolio ή asset μπορεί να αναλυθεί από 4 διαφορετικές οπτικές: Το κλίμα, τις μεγάλες τάσεις, το αποτύπωμα άνθρακα και τις επιστροφές. Οι χρήστες που διαθέτουν portfolio Globalance μπορούν να αποκτήσουν έναν εξατομικευμένο χάρτη που δείχνει την επίδραση των προσωπικών τους επενδύσεων.

Η πλατφόρμα βασίζεται σε κάποιες βασικές απεικονίσεις. Μία εξ αυτών είναι η απεικόνιση δεδομένων που δείχνει τις επιδράσεις της επένδυσής σας σε μία διαδραστική 3D υδρόγειο. Θα μπορείτε, για παράδειγμα, να δείτε αν το επιλεγμένο portfolio σας συμμορφώνεται με το πλάνο σταθεροποίησης της θερμοκρασίας της γης που έχει οριστεί μέσω της Συμφωνίας του Παρισιού.

“Θεωρώ ότι τα investment portfolios και ο τρόπος σχεδιασμού των οικονομικών δεδομένων έχουν μεγάλο περιθώριο βελτίωσης,” σχολιάζει ο συνιδρυτής και managing director της Clever Franke, Thomas Clever. Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι υπάρχουσες οικονομικές απεικονίσεις δίνουν υπερβολική έμφαση στα “στεγνά” οικονομικά δεδομένα χωρίς context και στις βραχυπρόθεσμες αντιδραστικές πληροφορίες.

Η παροχή λεπτομερειών ευρείας κλίμακας για την επίδραση ενός portfolio, θα δίνει στους επενδυτές τη δυνατότητα να μετατοπίσουν την προσοχή τους σε πιο συνειδητές επενδύσεις.

Exit mobile version