Πώς θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία – Τι ισχύει για μπουφέ, room service

Στη δημοσιότητα δόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία αφορούν τη λειτουργία των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία 12μήνης λειτουργίας «ανοίγουν» αύριο, Δευτέρα, ενώ τα εποχικά καταλύματα θα ακολουθήσουν στις 15 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, στην ΚΥΑ προβλέπεται η θέσπιση του Σήματος Πιστοποίησης «Health First», το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Το συγκεκριμένο σήμα θα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Παράλληλα, στην ΚΥΑ γίνεται εκτενής αναφορά στα μέσα προστασίας και υγιεινής:

Τι θα ισχύσει στα ξενοδοχεία με μπουφέ

Τα μέτρα για τα μπαρ στα ξενοδοχεία

Τουριστικά λεωφορεία

Υποχρεωτική παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος

Ταυτόχρονα προβλέπεται η υποχρεωτική παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων. Η παρακολούθηση θα είναι υποχρεωτική και θα συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης.

Η διαδικασία της πιστοποιημένης εκπαίδευσης θα τελεί υπό την ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο μπορεί να την αναθέτει στον Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και συνεργαζόμενους φορείς.

Tα πρόστιμα

Όσα φυσικά ή νομικά πρόσωπα παραβιάζουν τους όρους των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου, θα τιμωρούνται με πρόστιμα από 500 έως 5.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες.

naftemporiki.gr

 

Exit mobile version