«Σάλος» με την πρόσφατη ανακοίνωση της Brex!

Η dectacorn FinTech ζητά «συγγνώμη» από τους πελάτες της και προσπαθεί να αποκαταστήσει την κλονισμένη εμπιστοσύνη τους αποσαφηνίζοντας τους όρους της απόφασής τους να αποκόψουν τις ΜμΕ από το χαρτοφυλάκιο πελατών τους

Η Brex, πριν λίγες μέρες, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να «αποχαιρετήσει» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το χαρτοφυλάκιο των πελατών της.

Σε ένα Follow up, της σχετικής ανακοίνωσης η Startup που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί άλλες Startups, η εταιρεία δήλωσε πως δεν εξήγησε σωστά την απόφασή της.

Συγκεκριμένα, η decacorn FinTech, η οποία ξεκίνησε ως πάροχος καρτών σε Startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άρχισε να ειδοποιεί τους πελάτες την περασμένη εβδομάδα ότι θα αποκοπούν από τις υπηρεσίες της Brex από τις 15 Αυγούστου. Νωρίτερα φέτος, η Brex είχε δηλώσει το πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της εξυπηρέτησης επιχειρηματικών πελατών, καθώς και να «ένα μεγάλο άνοιγμα» στο λογισμικό.

Η απροσδόκητη ανακοίνωση όχι μόνο σόκαρε αλλά προκάλεσε και σύγχυση στους συνεργαζόμενους πελάτες της Brex.

«Δεν επικοινωνήσαμε με σαφήνεια ποιος πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι πελάτης της Brex και να παρατείνουμε την συνεργασία μας, γεγονός που δημιούργησε σύγχυση σχετικά με το ποιες εταιρείες θα εξακολουθούσε να εξυπηρετεί η Brex» επισήμανε ο ιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος, Pedro Franceschi, της Brex.

Μάλιστα, σε σχετική ανάρτηση που πραγματοποίησε στο Blog της εταιρείας, με τίτλο «Σχετικά με την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας» εξέφρασε τη λύπη του για την «κακή επικοινωνιακή προώθηση αυτής της απόφασης, η οποία διέβρωσε μέρος της πολύτιμης εμπιστοσύνης» που είχε χτίσει η Brex με τα χρόνια.

Η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας ήταν μια απίστευτα απογοητευτική στιγμή για την Brex. Υπέγραψα το email που εστάλη, το οποίο δεν είχε τη διαφάνεια που άξιζαν οι πελάτες μας. Ως κάποιος του οποίου ο πατέρας ήταν ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνήσαμε αυτή την απόφαση με βάρυνε πολύ.

Ο Franceschi συνέχισε να διευκρινίζει ποιοι ακριβώς θα επηρεαστούν, σημειώνοντας τα ακόλουθα κριτήρια που πρέπει να πληροί μια εταιρεία προκειμένου να παραμείνει πελάτης της Brex:

Πηγή: startupper.gr

Exit mobile version