Σε χάρτινη συσκευασία πλέον το Johnnie Walker

Το Johnnie Walker, το ουίσκι με ιστορία δύο αιώνων, σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε χάρτινο μπουκάλι, προσαρμοζόμενο στις “πράσινες” απαιτήσεις της παγκόσμιας προσπάθειας περιορισμού της πλαστικής ρύπανσης.

Η εταιρεία παραγωγής του Diageo, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια δοκιμή της νέας φιλικής προς το περιβάλλον συσκευασίας από το επόμενο έτος. Ως τώρα, τα περισσότερα Johnnie Walker πωλούνται σε γυάλινες φιάλες, με την κατασκευή φιαλών από γυαλί να καταναλώνει επίσης ενέργεια και να δημιουργεί εκπομπές άνθρακα.

Για να φτιάξει τα μπουκάλια, η Diageo θα ιδρύσει από κοινού μια νέα εταιρεία με την επωνυμία Pulpex, η οποία θα παράγει επίσης συσκευασίες για τους Unilever και PepsiCo. Η χάρτινη φιάλη ουίσκι της Diageo, η οποία θα δοκιμαστεί την άνοιξη του 2021, θα είναι κατασκευασμένη από ξυλοπολτό και θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμη, δήλωσε η εταιρεία.

Οι εταιρείες παρασκευής καταναλωτικών προϊόντων βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση για να μειώσουν το ποσοστό του πλαστικού που χρησιμοποιούν για την συσκευασία τροφίμων κι άλλων ειδών νοικοκυριού. Μόνον στην Ευρώπη εκτιμάται πως 8,2 εκατ. τόννοι πλαστικού χρησιμοποιήθηκαν για να συσκευασθούν τρόφιμα και ποτά μέσα στο 2018, τονίζουν αναλυτές της ING.

Η Diageo, η οποία επίσης φτιάχνει την μπύρα Guiness και την Smirnoff, χρησιμοποιεί λιγότερο από 5% πλαστικού στο σύνολο των συσκευασιών της, έχει θέσει ως στόχο να μειώσει και να ανακυκλώσει το πλαστικό στις συσκευασίας της στο πλαίσιο των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ έως το 2025.

Exit mobile version