Το πρώτο βήμα για να αγγίξουμε την επιτυχία στην ζωή & στις επιχειρήσεις

Όλοι οι άνθρωποι αναζητούμε αυτό που συνήθως περιγράφεται με την λέξη ευτυχία.

Στο άκουσμα της λέξης ευτυχία, έρχεται στο μυαλό του καθενός το σημείο αυτό όπου όλα όσα αποζητούμε σε αυτή την ζωή τα έχουμε σε ικανοποιητικό βαθμό, …το σημείο αυτό όπου σε όλους τους τομείς της ζωής μας έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε αυτά που επιθυμούμε, …το σημείο δηλαδή όπου θα έχουμε επιτύχει την δική μας “ιδανική ισορροπία”!

Να θυμάστε πως η ισορροπία δεν είναι προορισμός, αλλά μία συνεχιζόμενη διαδικασία! Έρχεται & φεύγει στιγμιαία. Αντί να πασχίζετε να κρατηθείτε σε ισορροπία, απλά συνεχίστε να εξασκείστε στο “ισορροπείν”!

Φυσικά αυτό, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το περιγράψουμε με αντικειμενικά κριτήρια ούτε με κάποια μέτρα & σταθμά.

Του Αλέξανδρου Δεσύλλα*

Το σημείο όπου θα συναντήσουμε την ευτυχία, δηλαδή την δική μας “ιδανική ισορροπία”, είναι κάτι που είναι τελείως υποκειμενικό και ο μόνος τρόπος να το εντοπίσουμε, είναι μόνον, το πως θα αισθανθούμε την στιγμή που θα το πλησιάσουμε ή θα το φτάσουμε.

Κάποιοι προσπάθησαν να περιγράψουν αυτό το σημείο & αυτή την αίσθηση, με συγκεκριμένους στόχους, ενέργειες ή επιτεύγματα ….όπως, το να αποκτήσουμε πλούτο, ή να είμαστε υγιείς, ή να έχουμε μία σίγουρη δουλειά με ένα σταθερό εισόδημα, ή να αποκτήσουμε την βίλα των ονείρων μας, ή να παντρευτούμε & να κάνουμε μία ωραία οικογένεια, ή να έχουμε ένα ωραίο & γυμνασμένο σώμα, ή να αποκτήσουμε φήμη & να γίνουμε διάσημοι σε παγκόσμιο επίπεδο,  ή…ή…ή…

Το σημείο όπου θα συναντήσουμε την ευτυχία, δηλαδή την δική μας “ιδανική ισορροπία”, είναι κάτι που είναι τελείως υποκειμενικό και ο μόνος τρόπος να το εντοπίσουμε, είναι μόνον το πως θα αισθανθούμε την στιγμή που θα το πλησιάσουμε ή θα το φτάσουμε.

Εγώ βέβαια γνωρίζω πολλούς ανθρώπους, που ένα ή περισσότερα από τα πιο πάνω ή και όλα τα πιο πάνω τα έχουνε κατακτήσει. Αλλά παρόλα αυτά, δεν έχουν την ισορροπία ή την ευτυχία στην ζωή τους.

Όλοι μας γνωρίζουμε αρκετούς διάσημους, πλούσιους, σωματικά υγιείς, όμορφους & γυμνασμένους, με ξεχωριστές βίλες & με ωραίες οικογένειες, που είναι όμως δυστυχισμένοι και πολλοί από αυτούς είναι εξαρτημένοι ή έβαλαν τέλος στην ζωή τους.

Αυτό το γεγονός από μόνο του, απορρίπτει κάθε προσπάθεια προσδιορισμού του ιδανικού σημείου ισορροπίας, με αντικειμενικά κριτήρια.

Αν όμως αναλογιστούμε δύο παραμέτρους, που ισχύουν ταυτόχρονα και οι δύο:

Καταλήγουμε σε ακόμη ένα πολύτιμο συμπέρασμα: πως το σημείο ισορροπίας μας συνεχώς μεταβάλλεται, διότι γύρω μας τα πάντα αλλάζουν σε καθημερινή βάση, …οπότε η αναζήτηση της ισορροπίας μας, είναι μία συνεχόμενη δια βίου διαδικασία.

Ευτυχία είναι κάθε ενέργεια-σκέψη-συναίσθημα που κάνουμε & βιώνουμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή!

Και αφού είναι μία συνεχόμενη διαδικασία, μήπως αυτή η ίδια η διαδικασία σχεδόν ταυτίζεται με την ευτυχία μας;

Ταυτόχρονα όμως, εφόσον είναι μία καθημερινή, συνεχόμενη & δια βίου διαδικασία, μήπως ταυτίζεται και με κάθε ενέργεια-σκέψη-συναίσθημα  που κάνουμε & βιώνουμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή;

Οδηγούμαστε λοιπόν σε ένα συμπέρασμα: Ευτυχισμένος είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος καθημερινά, αισθάνεται, σκέφτεται & ενεργεί με τέτοιο τρόπο, που πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο “ιδανικό σημείο ισορροπίας” του.

Θα αναρωτηθείτε όμως…. «και πώς μπορούμε να ξέρουμε ποιο είναι αυτό το σημείο για τον καθένα από εμάς»

Σίγουρα, ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώσαμε & εκπαιδευτήκαμε οι περισσότεροι από εμάς, δεν μας επέτρεψε  να εντοπίσουμε αυτό το σημείο.

Σίγουρα όμως υπάρχουν τρόποι & διαδικασίες, για να βοηθηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση!

Αλλά το πρώτο βήμα, είναι να απαντήσετε στην πιο κάτω ερώτηση:

ΤΙ είναι πιο σημαντικό για εσένα στην ζωή σου;

Και σαν δεύτερο βήμα, θα μπορούσατε να απαντήσετε στην επόμενη ερώτηση:

ΓΙΑΤΙ τότε αφιερώνεις το 90% του χρόνου σου, σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό;

Κάθε επιτυχημένος άνθρωπος, ξεκινά από αυτό το πρώτο βήμα για να μπορέσει να βρει, ποιο είναι το ιδανικό σημείο ισορροπίας του και στην συνέχεια να το κατακτήσει.

 

*Ο Αλέξανδρος Δεσύλλας είναι Founder @ www.copiousitc.com & Development & Communication manager @  www.centerforgifted.gr

Exit mobile version