Το EQT στοχεύει 23 δισεκατομμύρια δολάρια για την τελευταία εξαγορά.

Η σουηδική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών EQT θέλει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 23 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 10ο εμβληματικό κεφάλαιο εξαγοράς της, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει το αποτύπωμά της στις ΗΠΑ. Εάν πετύχει τον στόχο του, το EQT X θα είναι 28% μεγαλύτερο από το EQT IX, το οποίο έφτασε τα 15,6 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο είναι επί του παρόντος το μεγαλύτερο κεφάλαιο υπό ευρωπαϊκή διαχείριση στην αγορά.

Ωστόσο, το ταμείο δεν αναμένεται να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην Ευρώπη. Ο προκάτοχός του στοχεύει επενδύσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ με επενδυτικό εύρος μεταξύ 125 και 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και εστίαση στην υγειονομική περίθαλψη, υπηρεσίες τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών και βιομηχανική τεχνολογία.

Σημαντικές συμφωνίες από την EQT IX περιλαμβάνουν την εταιρεία βιοφαρμακευτικών Parexel , την οποία απέκτησαν η EQT και η Goldman Sachs  τον Ιούλιο του περασμένου έτους για 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, και η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Exeter Property Group την οποία η EQT αγόρασε για πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2021.

 

Columnist: Άγγελος Φανουράκης

Πηγή : www. pitchbook.com

Exit mobile version