Τρεις λόγοι που χρειάζεσαι έναν business coach

Οι περισσότεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν άμεση ανάγκη από έναν business coach, ο οποίος θα τους βοηθήσει είτε να επιβιώσουν σε καιρούς κρίσης είτε να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ελάχιστοι επιχειρηματίες είναι διατεθειμένοι να παραδεχθούν ότι χρειάζονται βοήθεια – ή ακόμα κι αν το παραδέχονται, δεν θεωρούν ότι η πρόσληψη ενός coach αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Αν διοικείς μία μικρομεσαία επιχείρηση, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου πριν να απορρίψεις την ιδέα πρόσληψης ενός business coach:

#1. Ένας business coach μπορεί να λειτουργήσει ως φερέφωνο για τις καινοτόμες ιδέες σου.

Ένας καλός business coach έχει την ικανότητα να σε βοηθήσει να εξελιχθείς ως επιχειρηματίας, αφού σου δίνει την ευκαιρία να εκφράσεις όλες τις ιδέες σου χωρίς να σε κρίνει: Η μόνη “κριτική” που λαμβάνεις είναι το εποικοδομητικό feedback. Μπορεί να έχεις εκπληκτικές ιδέες, αλλά υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να σκεφτείς πριν να τις μετατρέψεις σε συγκεκριμένα εκτελέσιμα πλάνα. Σε αυτό ακριβώς θα σε βοηθήσει ο business coach σου.

#2.  Ένας business coach θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις ένα σχέδιο δράσης για να πιάσεις τους στόχους σου.

Ένας καλός business coach μπορεί να κοιτάξει την επιχείρησή σου, τους πόρους σου και τα ταλέντα σου, και να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα δεδομένα για να σε βοηθήσει να αναπτύξεις ένα στρατηγικό και πρακτικό business plan.

Σε κάθε συνάντηση με τον business coach σου θα αναλύετε τις διάφορες απόψεις της επιχείρησής σου, και θα προσπαθείτε να εξαλείψετε κάθε αδυναμία που έχεις ως ηγέτης. Ο στόχος πάντα είναι να εξελιχθείς ώστε να πιάσεις τους στόχους σου. Για να πετύχεις πρέπει να μάθεις να κινείσαι γρήγορα, και ο business coach σου προσφέρει το όφελος της δικής του εμπειρίας για να επισπεύσεις την επιτυχία σου.

#3.  Ένας business coach θα σε βοηθάει να διατηρείς την υπευθυνότητά σου.

Η ανάπτυξη μίας επιτυχημένης επιχείρησης είναι, ίσως, το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή ενός επιχειρηματία. Στις δύσκολες καταστάσεις, θα μπεις στον πειρασμό να τα παρατήσεις ή θα υιοθετείς αντιπαραγωγικές συμπεριφορές. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζεσαι έναν business coach που θα σε βοηθάει να διατηρείς πάντα την υπευθυνότητά σου.

Ο business coach σου είναι αυτός που θα σε επαναφέρει όταν δεν εργάζεσαι τόσο σκληρά ή έξυπνα όσο θα έπρεπε, γιατί αυτός κατανοεί τη φύση της επιχείρησής σου και τις πραγματικές σου δυνατότητες.

Exit mobile version