Τη δυνατότητα διόρθωσης (edit) ενός tweet δοκιμάζει εσωτερικά η Twitter Inc, μετά τις μαζικές εκκλήσεις για αυτή την πολυαναμενόμενη εφαρμογή στην πλατφόρμα. Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες και η δυνατότητα θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμη σε συνδρομητές τις επόμενες εβδομάδες. «Αν βλέπετε ένα διορθωμένο tweet, αυτό συμβαίνει επειδή δοκιμάζουμε το πλήκτρο διόρθωσης. Αυτό συμβαίνει και θα είστε μια χαρά»: με αυτόν τον τρόπο ανακοίνωσε την ιστορική απόφαση η εταιρεία.
Εδώ και χρόνια οι χρήστες έχουν ζητήσει να προστεθεί η δυνατότητα επανασύνταξης των τιτιβισμάτων προκειμένου να διορθώνονται λάθη, για παράδειγμα ορθογραφικά. Μάλιστα, τα αιτήματα αυτά είχαν οδηγήσει σε ανέκδοτα, όπως ότι το Twitter προτιμάει να εισάγει οποιοδήποτε άλλο προϊόν, π.χ. newsletter, παρά να συμμορφωθεί με τις πιέσεις των χρηστών. Πάντως, σύντομα το αίτημα αναμένεται να ικανοποιηθεί. Οι χρήστες θα μπορούν να διορθώνουν τα tweets «ορισμένες φορές εντός 30 λεπτών από την πρώτη δημοσίευση», εξήγησε η επιχείρηση σε ανάρτησή της στο blog.
Τα διορθωμένα τιτιβίσματα θα έχουν ένα εικονίδιο, στο οποίο θα αναφέρεται ποια ήταν η τελευταία φορά που συντάχθηκαν. Μάλιστα, οι άλλοι χρήστες θα μπορούν να πατούν πάνω στο ιστορικό για να βλέπουν τις προηγούμενες εκδοχές της ανάρτησης. Το Twitter έχει πειραματιστεί με διάφορες μορφές ενός πλήκτρου διόρθωσης. Οι συνδρομητές του Twitter Blue, ενός πληρωμένου προϊόντος, έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση στη δυνατότητα «παγώματος» ενός tweet για ένα λεπτό, που επιτρέπει στους χρήστες να το επανεξετάζουν και ενδεχομένως να το σβήνουν προτού δημοσιευθεί.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Wired» το 2020, ο τότε CEO Τζακ Ντόρσεϊ είχε δηλώσει ότι η πλατφόρμα μάλλον δεν θα προσθέσει ποτέ μια τέτοια εφαρμογή, αφού θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένη παραπληροφόρηση. Ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας προειδοποιούσαν ότι ένα πλήκτρο διόρθωσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει δηλώσεις τις οποίες άλλοι χρήστες έχουν αναπαραγάγει ή υιοθετήσει.
Το Twitter εκτιμάται ότι διαθέτει πάνω από 320 εκατ. ενεργούς χρήστες, πολλοί εκ των οποίων εμφανίζονταν οργισμένοι μέχρι χθες για την αδυναμία τους να διορθώνουν τις αναρτήσεις τους. Ασαφές παραμένει πότε η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για τους υπόλοιπους χρήστες, που δεν πληρώνουν συνδρομή.
«Με δεδομένο ότι είναι το πλήκτρο με τη μεγαλύτερη ζήτηση έως σήμερα, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε σωστά», διευκρίνισε η εταιρεία. Αυτό υπονοεί ότι το Twitter θα διαθέσει σταδιακά τη συγκεκριμένη δυνατότητα σε όλους.
Πηγή: kathimerini.gr