Η Motor Oil ανακοίνωσε την εξαγορά του 75% της UNAGI A.E. που δραστηριοποιείται στον κλάδο των φωτοβολταϊκών. Η UNAGI κατέχει 51% μερίδιο σε χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων σε διάφορα στάδια συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9 GW στην Ελλάδα και η συναλλαγή έγινε μέσω της θυγατρικής MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY (MORE).
«Η συναλλαγή αυτή φέρνει τη Motor Oil πιο κοντά στο στόχο της για ανάπτυξη 2.0 GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2030, ενώ αυξάνει σημαντικά την ισχύ των έργων υπό ανάπτυξη για τη MORE προσθέτοντας έργα ώριμα που θα λάβουν όρους σύνδεσης σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανακοίνωσε η εταιρεία.
Μετά την εξαγορά της Anemos RES και την σημερινή συναλλαγή η MORE θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, ισχύος άνω των 3 γιγαβάτ.
Με ορίζοντα το 2030, ο Όμιλος προχωράει στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο έργων με γνώμονα τον ενεργειακό μετασχηματισμό, τα οποία θα υπερβούν τα 4 δισ. ευρώ, σε πολλά και διαφορετικά πεδία, με επικέντρωση σε 4 πυλώνες ανάπτυξης: Τον πυλώνα συνεχούς ενίσχυσης της αποδοτικότητας του Διυλιστηρίου και του εύρους των προϊόντων του. Τον πυλώνα του Ηλεκτρισμού, την Κινητικότητας και των Νέων Τεχνολογιών. Τον σημαντικό πυλώνα Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας και τον τελευταίο του Φυσικού Αερίου και των ανανεώσιμων και εναλλακτικών καυσίμων με επικέντρωση στην Κυκλική Οικονομία. Η θυγατρική του ομίλου διαθέτει ήδη εγκατεστημένη ισχύ ανανεώσιμης ενέργειας περίπου 800 ΜW, έχοντας συγκροτήσει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά έργα.
Η UNAGI είναι μια εταιρεία συμμετοχών που κατέχει 51% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών Baliaga, Pivot Solar και Teichio οι οποίες με τη σειρά τους κατέχουν 16 Φωτοβολταικά έργα συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9GW στη Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα. Κάποια από τα φωτοβολταικά έργα των εταιρειών Pivot Solar και Teichio στη Δυτική Μακεδονία θα αδειοδοτηθούν πλήρως (άδεια σύνδεσης) άμεσα ενώ το μεγαλύτερο μέρος των υπόλοιπων έργων είναι επίσης σε προχωρημένο βαθμό ωριμότητας, έχουν λάβει περιβαλλοντικούς όρους, και ο ορίζοντας αδειοδότησης είναι το τέλος του χρόνου.
Πηγή: startupper.gr