Αποχωρεί η CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Αποχωρεί από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η Αθηνά Χατζηπέτρου επικαλούμενη δυσαρμονία στην λειτουργία της Τράπεζας μετά τις έντονες διαφωνίες που προέκυψαν με μερίδα εργαζομένων.

Οι διαφωνίες προκλήθηκαν μετά τον εντοπισμό ζητημάτων από τον εσωτερικό έλεγχο σε θέματα προσωπικού, που πυροδότησε από την πλευρά μερίδας εργαζομένων δύο καταγγελίες στο ΣΕΠΕ.  Αν και οι καταγγελίες ελέγχονται για την ορθότητά τους, η κ. Χατζηπέτρου επέλεξε να αποχωρήσει από την ΕΑΤ, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους στο βαθμό που οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε κορύφωση του συγκρουσιακού κλίματος που είχε δημιουργηθεί μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσλειτουργία που είχε δημιουργηθεί στην ΕΑΤ είχε επηρεάσει και τις σχέσεις της στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας, οδηγώντας τελικά στην παραίτησή της για λόγους ευθιξίας.

Η θητεία της Αθηνάς Χατζηπέτρου στην ΕΑΤ χαρακτηρίστηκε από την ουσιαστική συμβολή της στο κρίσιμο θέμα της στήριξης των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας μέσα από την δημιουργία σειράς χρηματοδοτικών προγραμμάτων, που συνέβαλαν στην πρόσβαση των μμε σε δανειακά προϊόντα με φθηνό κόστος.

 

Moneyreview.gr

Exit mobile version