Bill Ackman: Η Airbnb προτιμά μία IPO αντί τα $5 δις της SPAC του

Η πραγματοποίηση μίας IPO είναι η πρώτη επιλογή της Airbnb, σύμφωνα με τον Bill Ackman, τονίζοντας ωστόσο ότι η εταιρία δεν έχει απορρίψει ακόμα τη συγχώνευση με μία SPAC (special-purpose acquisition company).

Ο ακτιβιστής επενδυτής εξήγησε στο TV Bloomberg ότι η SPAC του, Pershing Square Tontine Holdings, θα μπορούσε να χορηγήσει στην εταιρία ενοικίασης καταλυμάτων $5 δις σε μετρητά ώστε να μπει στο χρηματιστήριο.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, αυτό το σενάριο εξασφαλίζει τη συγκέντρωση κεφαλαίου στην εταιρία βοηθώντας την, ταυτόχρονα, να μπει στο χρηματιστήριο εντός 45-60 ημερών, αφότου δοθεί μία αρχική περίοδος βεβαιότητας διάρκειας 30 ημερών.

Στη δήλωσή του, ο Ackman ανέφερε ότι η SPAC του προχώρησε μόνο σε “πολύ βασικό” διάλογο με την Airbnb και θα ήταν συνεπώς λάθος να θεωρήσουμε την επιλογή της ψηφιακής πλατφόρμας να ακολουθήσει την οδό της IPO ως απόλυτη απόρριψη της συγχώνευσης.

Η απόφαση της Airbnb να ακολουθήσει την παραδοσιακή οδό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταθέσει την αίτησή της μέσα στον Δεκέμβριο, μετά τις προεδρικές εκλογές 2020. Ωστόσο, θα σημαίνει επίσης ότι το κεφάλαιο που θα συγκεντρωθεί θα καθοριστεί στο τέλος της IPO.

Αν, από την άλλη, η Airbnb αποφασίσει να επιλέξει τη συγχώνευση αξίας $5 δις με την εν λόγω SPAC, θα αποτελέσει μία “πολύ μεγάλη” IPO, όπως τη χαρακτήρισε ο Ackman προσθέτοντας ότι εκτός από την Alibaba, τη Facebook και την Uber, δεν έχει υπάρξει τόσο μεγάλη προσφορά την τελευταία δεκαετία.

Η Airbnb απέρριψε τη συγχώνευση με τη SPAC του Ackman, αφού εξήγησε στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή ότι προτιμά να μπει στην αγορά με μία IPO, την οποία και αιτήθηκε στα τέλη Αυγούστου.

Exit mobile version