BioCos: Πλατφόρμα που διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς με χρήση αλγόριθμου

Η BioCos αποτελεί μία εταιρεία Βιοπληροφορικής και Βιοτεχνολογίας, που με τη χρήση γενετικής πληροφορίας (DNA) εντοπίζει τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων.

Η ιδέα γεννήθηκε από τη σύνδεση σημαντικής ερευνητικής εμπειρίας και προθυμίας για καινοτομία. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί βασίζεται σε έναν καινοτόμο αλγόριθμο (True-Plant BioCoS) ικανό να εξάγει βιοδείκτες (στοιχεία DNA που υπάρχουν στο γονιδίωμα), με σκοπό να διακρίνει τις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν σε μια φιάλη ελαιολάδου. Η αυθεντικότητα του DNA παρέχει στις εταιρείες ελαιολάδου την απαραίτητη προστασία από δόλιες ενέργειες κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η BioCos συμμετείχε στο 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας και απέσπασε το 5ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των €1.500.

Η Εθνική Τράπεζα διοργανώνει τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας στο πλαίσιο του NBG Business Seeds, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες, επιχειρηματικά σχέδια και start-ups. Μετά από 10 επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διαγωνισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στην Ελλάδα για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ενώ η υποβολή συμμετοχών στην 11η διοργάνωση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Exit mobile version