Clubhouse: Νέος γύρος χρηματοδότησης με στόχο τα 4 δισ. δολάρια αποτίμησης

Σε νέο γύρο χρηματοδότησης θα προβεί η Clubhouse, ένας γύρος που θα «εκτινάξει» την αποτίμηση της startup στα 4 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg σε αυτόν τον γύρο -το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό- θα συμμετάσχει το fund Andreessen Horowitz, ενώ προτίθενται να επενδύσουν και τα funds DST Global και Tiger Global Management.

Η εφαρμογή Clubhouse αποτελεί περίπτωση μελέτης. «Εν ζωή» για διάστημα λιγότερο των δώδεκα μηνών, έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο και να καθιερωθεί στο startup οικοσύστημα.

Η λογική του βασίζεται στο πιο αγαπημένο μέσο για πολλούς μαζικής ενημέρωσης στον κόσμο, στο ραδιόφωνο. Οι χρήστες του μπορούν να ακούσουν από συνεντεύξεις, συζητήσεις ή ακόμη και μονολόγους απουσία εικόνας, έχοντας τη δυνατότητα όμως να κάνουν το ίδιο και εκείνοι, επί της ουσίας δηλαδή πρόκειται για μια πλατφόρμα αμφίδρομη.

Έχει καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των διάσημων, από τη στιγμή που μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους ακόλουθούς τους, απουσία των «στημένων» και κατά κάποιο τρόπο απρόσωπων συνεντεύξεων που δίνουν στα συμβατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η μεγάλη του καθιέρωση ήρθε όταν ο ιθύνων νους της Tesla, συμμετείχε σε μια διαδικτυακή συζήτηση στο Clubhouse, O Ίλον Μασκ επί του παρόντος είναι ο άνθρωπος με το «άγγιγμα του Μίδα», από τη στιγμή που με ότι ασχοληθεί απογειώνεται (όπως το Bitcoin και το Dogecoin).

Ο «θόρυβος» που έχει κάνει είναι τέτοιας έντασης, που το ένα μετά το άλλο τα καθιερωμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, διευρύνουν τις υπηρεσίες τους με αντίστοιχη σαν του Clubhouse δυνατότητα.

Πρόσφατα πραγματοποίησε γύρο χρηματοδότησης, από τον οποίο άντλησε 100 εκατ. δολάρια.

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Exit mobile version