Cribl «σήκωσε» 150 εκατ. δολ. για την ενίσχυση της remote εργασίας

Τα νέα κεφάλαια έρχονται για να ενισχύσουν τις συνθήκες απομακρυσμένης εργασίας, που έχεις πλέον αποτελέσει έναν ημιμόνιμο τρόπο ζωής

Η Cribl, μια πλατφόρμα data observability που χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις όπως η Accenture, η Domino’s και η 7-Eleven, συγκέντρωσε 150 εκατ. δολ. σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς D. Ο γύρος της σειράς D της Cribl πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της Tiger Global Management, με τη συμμετοχή των Sequoia, Greylock, Redpoint Ventures, IVP και CRV.

Η Cribl είχε αντλήσει 252 εκατ. δολ. σε προηγούμενη χρηματοδότηση και με επιπλέον 150 εκατ. δολ. στην τράπεζα, η εταιρεία είναι εξοπλισμένη με τα αναγκαία εφόδια για να αναπτύξει το Cribl Search και να το προετοιμάσει για την δημόσια κυκλοφορία του – το προϊόν διατίθεται σήμερα σε ιδιωτική beta στο πλαίσιο ενός προγράμματος πρώιμης πρόσβασης.

Τα νέα κεφάλαια έρχονται για να ενισχύσουν τις συνθήκες απομακρυσμένης εργασίας, που έχεις πλέον αποτελέσει έναν ημιμόνιμο τρόπο ζωής.

Το «αποκεντρωμένο» εργατικό δυναμικό καθιστά πιο περίπλοκη τη διαχείριση των συστημάτων πληροφορικής και των δεδομένων που κατανέμονται σε πολλές τοποθεσίες για τις εταιρείες. «Οι επιχειρήσεις δεν έχουν κανέναν βελτιωμένο τρόπο να αξιοποιήσουν όλα αυτά τα δεδομένα και συνθλίβονται από το κόστος της προσπάθειας» δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cribl Clint Sharp.

Η Cribl ιδρύθηκε από το Σαν Φρανσίσκο το 2017 και μέχρι στιγμής προσφέρει τέσσερα βασικά προϊόντα, όπως το AppScope, το Cribl.Cloud, το Cribl Edge και το αστέρι της παράστασης Cribl Stream, που διαφημίζεται ως «αγωγός visibility» για τη μεταφορά δεδομένων παρατηρησιμότητας μεταξύ οποιασδήποτε πηγής και προορισμού.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει την αναζήτηση Cribl, οι περιπτώσεις χρήσης είναι ατελείωτες.

Μια εταιρεία με χιλιάδες περιπτώσεις Kubernetes που τροφοδοτούν πολυάριθμους τύπους εφαρμογών μπορεί να παράγει πολλαπλά terabytes δεδομένων τηλεμετρίας κάθε μέρα – ο χρόνος που απαιτείται για τη μεταφορά όλων αυτών των πληροφοριών σε ένα κεντρικό αποθετήριο για βαθύτερη ανάλυση και αντιμετώπιση προβλημάτων μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του να κερδίσετε ή να χάσετε πελάτες.

Το Cribl Search μεταφέρει όλη αυτή την εργασία στην πηγή των δεδομένων, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε συστήματα όπως το Splunk, το Elasticsearch ή το OpenSearch. Επιπλέον, επιτρέπει επίσης στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζήτηση σε δεδομένα καθώς αυτά «ρέουν» μέσω του Cribl Stream, ή ακόμη και όταν τα δεδομένα αυτά είναι αποθηκευμένα «σε κατάσταση ηρεμίας» σε αυτό που η Cribl αποκαλεί «λίμνη παρατηρησιμότητας», η οποία είναι ουσιαστικά μια «λίμνη» δεδομένων για δεδομένα καταγραφής. «Παραδοσιακά, εάν μια εφαρμογή άρχιζε να αποδίδει άσχημα ή να αντιμετωπίζει σφάλματα, ο μόνος τρόπος για να διορθωθεί η εφαρμογή αυτή είναι να προωθηθούν οι πληροφορίες και να αποθηκευτούν κεντρικά», δήλωσε ο Sharp. «Αυτό δημιουργεί περιττή πολυπλοκότητα και επιβραδύνει τη διαδικασία αποκατάστασης του προβλήματος απόδοσης. Με το Cribl Search, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα απευθείας στην άκρη, χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσετε πρώτα τα δεδομένα».

Πηγή: startupper.gr

Exit mobile version