Daily taste: «Μυρίζει» deal μετά τη μετατροπή της σε Α.Ε. – Τι έδειξε η έκθεση αποτίμησης

Στην μετατροπή της σε ανώνυμη εταιρεία προχώρησε πρόσφατα η Daily Taste ΕΠΕ, στην οποία εκτός από τον κύριο μέτοχο (Λεωνίδα Σταματέλο που κατέχει το 75%) έχει συμμετοχή η Eurocatering (0,5%) και ο επικεφαλής αυτής, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος (24,5%).

Είχε προηγηθεί έκθεση αποτίμησης της Daily Taste, που συνέταξε η ελεγκτική εταιρεία Goodwill Audit Service τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την οποία η καθαρή θέση της εταιρείας ανέρχεται σε €1.458.890,46.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η κίνηση αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι.

Εκτιμούν δε ότι… «μυρίζει» deal, είτε πιθανής συγχώνευσης με την «συγγενή» Eurocatering, είτε εξαγοράς ποσοστού της (πλειοψηφικού ή μειοψηφικού) από επενδυτικό fund ή εταιρεία (ή επιχειρηματία) που ενδιαφέρεται για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών.

Θυμίζουμε ότι στην Eurocatering έχουν επενδύσει προ διετίας τα funds EOS Capital (με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη) και Elikonos (των Παπαγεωργίου-Σολωμού) €7 εκατ. και €4 εκατ. αντίστοιχα.

Εξάλλου πρόσφατα ο Χρυσόστομος Μαυρόπουλος (μαζί με μέλη της οικογένειας Ταμβακάκη και στελέχη της EOS Capital και της Paliria) εξαγόρασε το 80% της Chain for bios (ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ).

Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

Η Daily Taste – που δραστηριοποιείται κυρίως στην παροχή έτοιμων γευμάτων στην εταιρική εστίαση – εμφανίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και καλά θεμελιώδη. Το 2021 έκλεισε για την εταιρεία με τζίρο €9,37 εκατ. (από περίπου €7 εκατ. το 2020), μικτά κέρδη €1,5 εκατ. και EBITDA 669 χιλ.

Με βάση τον ισολογισμό που συνέταξε η εταιρεία με ημερομηνία 30/9/2022, προκειμένου να προσδιοριστεί η πραγματική της αξία, προέκυψαν τα ακόλουθα:

Καθαρή θέση

Σύμφωνα με τα παραπάνω η καθαρή θέση της εταιρείας προσδιορίστηκε σε €1.458.890,46.

ΣΥΝΟΛΟ: 1.458.890,46

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Daily Taste Α.Ε., με πενταετή θητεία, είναι μονομελές με μοναδικό σύμβουλο – διαχειριστή της εταιρείας τον Χρυσόστομο Μαυρόπουλο

Προφίλ

Η Daily Taste λειτουργεί από το 2009 και δραστηριοποιείται ως παραγωγός, προμηθευτής και σύμβουλος στον ευρύτερο κλάδο τροφίμων και βασικό της αντικείμενο είναι το βιομηχανικό catering και η χονδρική διάθεση έτοιμων γευμάτων. Παράγει και διανέμει ημερησίως, πάνω από 7.000 μερίδες φαγητού.

Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές αλυσίδες και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καταστήματα HO.RE.CA., αεροπορικές εταιρείες, οργανισμούς και εταιρικούς ομίλους.

Η εταιρεία έχει στόχο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης εστίασης και εμπορικής αλυσίδας, η οποία αναζητά έτοιμα φρέσκα και κατεψυγμένα γεύματα, έτοιμο φαγητό μερίδες, συσκευασμένα σάντουιτς, προμαγειρεμένες σάλτσες και ντρέσινγκ.

Παρέχει ακόμα, εξειδικευμένες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν την παροχή έτοιμου φαγητού, καθώς και του κατάλληλου εξοπλισμού και προσωπικού για την λειτουργία χώρων εστίασης (κυλικείων και εστιατορίων), εντός οργανισμών και επιχειρήσεων.

Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Daily Taste βρίσκονται στις Αχαρνές σε μία έκταση 3.200 τ.μ. ενώ στο δυναμικό της περιλαμβάνονται:

Στους σκοπούς της εταιρείας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Πηγή: imerisia.gr

Exit mobile version