Discord: Γιατί χάλασε ο «γάμος» 10 δισ. δολαρίων με τη Microsoft

Χωρίς αίσιο τέλος ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις της Microsoft για την εξαγορά της Discord, αντί του ποσού των 10 δισ. δολαρίων, όπως αποκάλυψαν πηγές στο Reuters, καθώς η startup αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική και να συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη εταιρεία.

Ο νέος σχεδιασμός της, αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη της δημοφιλούς πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων που διαθέτει και η ενίσχυση των εσόδων της από την πελατειακή της βάση, η οποία έχει μεγαλώσει αισθητά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα το ενδεχόμενο της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς, είναι κάτι το οποίο εξετάζεται.

Η πλατφόρμα της Discord επιτρέπει στους χρήστες της να ανταλλάσουν γραπτά και ηχητικά μηνύματα όπως και μηνύματα μέσω βίντεο και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των gamers στο διαδίκτυο. Ωστόσο εν μέσω της πανδημίας και με τους ανθρώπους εγκλεισμένους στα σπίτια τους να επικοινωνούν περισσότερο μέσω του διαδικτύου, η πελατειακή της βάση διευρύνθηκε, από οπαδούς αθλητικών ομάδων ή αθλημάτων και φίλους μουσικών συγκροτημάτων ή καλλιτεχνών, μέχρι επενδυτές, με τους χρήστες τους να μπορούν να επικοινωνούν σε «δωμάτια επικοινωνίας», είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά.

Πλέον αριθμεί περισσότερους από 140 εκατ. χρήστες και έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην αγορά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, «κοιτώντας στα μάτια» εγκαθιδρυμένα social media, όπως το Twitter ή το Instagram, αντλώντας έσοδα από τις διαφημίσεις, πέραν των συνδρομών των 9,99 δολαρίων τον μήνα, ή 99,99 δολαρίων ετησίως.

Τον περασμένο Δεκέμβριο άντλησε 100 εκατ. δολάρια από τον γύρο χρηματοδότησης που πραγματοποίησε, ένας γύρος που έφθασε την αποτίμησή της στα 7 δισ. δολάρια.

Για τη Microsoft η οποία το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα δραστήρια από πλευράς εξαγορών, η αποτυχία συμφωνίας με τη Discord, έρχεται μετά από αυτή για την απόκτηση του TikTok το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο ήδη από την αρχή του έτους, έχει εξαγοράσει την σχεδιάστρια βιντεοπαιχνιδιών Zenimax αντί 7,5 δισ. δολαρίων, και την εταιρεία φωνητικής αναγνώρισης Nuance Communications, αντί του ποσού των 16 δισ. δολαρίων.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Exit mobile version