Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, σήκωσε χρηματοδότηση ύψους 44 εκατ. δολαρίων, με επικεφαλής τους επενδυτές Itochu Corporation που έβαλαν 32 εκατ. δολάρια. Στο γύρο επίσης συμμετείχαν η iGlobe Partners, η Alkemi, η Global Brain, η KDV και η Infocom. Το νέο κεφάλαιο ανεβάζει το συνολικό ποσό της Docquity στα 57,5 εκατ. δολάρια.
Η Docquity, η οποία ιδρύθηκε το 2015, δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους γιατρούς να συνεργάζονται, ακόμη και αν ζουν σε διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα επαγγελματιών υγείας στη Νοτιοανατολική Ασία, με περισσότερους από 350.000 γιατρούς.
Εκτός από την παροχή εργαλείων στους γιατρούς για σύνδεση και συνεργασία, η Docquity έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 250 ιατρικούς συλλόγους στη Νοτιοανατολική Ασία για την ανάπτυξη μαθησιακών ενοτήτων, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση πιστώσεων υποχρεωτικής συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CME). Η εταιρεία λέει ότι μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα της επέτρεψε στους γιατρούς να κερδίσουν συνολικά 4,2 εκατ. πιστώσεις CME.
Η Docquity έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά. Η πρώτη, η Docquity Academy, συνεργάζεται με πανεπιστήμια και ανώτερους ιατρούς για τη δημιουργία εργαλείων μάθησης για γιατρούς. Η δεύτερη, η Docquity Clinic, επιτρέπει στους γιατρούς να έχουν διαβουλεύσεις παρακολούθησης με τους ασθενείς τους. Τέλος, το Docquity Insights λαμβάνει δεδομένα σχετικά με την αφοσίωση των χρηστών στην πλατφόρμα για να κατανοήσει τι χρειάζονται.
Μια άλλη πρωτοβουλία της Docquity καθιστά την υγειονομική περίθαλψη πιο προσιτή. Πρόσφατα ξεκίνησε το Πρόγραμμα Patient Adherence (PAP) για να βοηθήσει τους γιατρούς να φέρουν φροντίδα σε ασθενείς που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς. «Το να κάνουμε τις θεραπείες πιο προσιτές είναι ένας βασικός στόχος της πλατφόρμας και έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε στον καρκίνο του μαστού ως θεραπευτικό τομέα με έναν από τους πελάτες μας και έχουμε ήδη εξυπηρετήσει σχεδόν 600 ασθενείς με καρκίνο του μαστού στις Φιλιππίνες», είπε ο Roychowdhury, CEO και συνιδρυτής της Docquity.
Πηγή: startupper.gr