Eargo: Εισαγωγή στο χρηματιστήριο με IPO 141,3 εκατομμυρίων

Στο χρηματιστήριο εισήχθη η Eargo, μία startup που κατασκευάζει μικροσκοπικά, “αόρατα” ακουστικά βαρηκοΐας. Η εταιρία συναλλάσσεται στο Nasdaq με το ticker “EAR”, και η μετοχή της πωλείται προς 18$.

Η Eargo αναμένει να πουλήσει συνολικά 7,85 εκατομμύρια μετοχές, κάτι που θα αποφέρει στη startup κέρδη άνω των $141,3 εκατομμυρίων. Η αυξημένη IPO έπιασε περισσότερα από αυτά που είχε αρχικά σχεδιάσει η Eargo, με ένα αναμενόμενο εύρος $15-$16 ανά μετοχή.

Η Eargo κατασκευάζει μικρά επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας που τοποθετούνται στο ακουστικό κανάλι του χρήστη, ώστε να μην είναι ορατά στους άλλους. Ανάλογα με το μοντέλο, η τιμή τους κυμαίνεται μεταξύ $1,850 – $3,000 το ζευγάρι. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα ελέγχου των ρυθμίσεων μέσω ενός app.

Τους προηγούμενους μήνες, η Eargo συγκέντρωσε $71 εκατομμύρια μέσω ενός επενδυτικού γύρου του οποίου ηγήθηκαν οι Gilde Healthcare και Longitudinal Capital. Μέχρι σήμερα η εταιρία έχει πουλήσει 42.000 συσκευές, οι 9.000 εκ των οποίων εντός του τελευταίου τριμήνου. Ωστόσο, σύμφωνα με την Eargo, ένας σημαντικός αριθμός καταναλωτών έχει επιστρέψει τα βοηθήματα – σχεδόν 28% στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η εταιρία απέφερε εισόδημα $28,52 εκατομμυρίων ($14,45 εκατομμύρια παραπάνω σε σύγκριση με πέρυσι). Ταυτόχρονα, όμως, μείωσε το εργατικό δυναμικό της κατά 45 άτομα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η Eargo σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει περίπου $50 εκατομμύρια από τα κέρδη της IPO για πωλήσεις και marketing, και άλλα $20 εκατομμύρια για έρευνα και ανάπτυξη. Υπεύθυνες για την ασφαλιστική κάλυψη της συμφωνίας ήταν η JP Morgan και η BofA Securities.

Exit mobile version