Επενδυτές του Twitter μηνύουν τον Μασκ

Οι επενδυτές του Twitter μηνύουν τον Έλον Μασκ και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για το χειρισμό της προσφοράς του δισεκατομμυριούχου ύψους 44 δισ δολαρίων.

Οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι η προσφορά παραβίασε την εταιρική νομοθεσία της Καλιφόρνιας με διάφορους τρόπους. Κατηγορούν τον CEO της Tesla για «παράνομη συμπεριφορά», καθώς οι «ψευδείς δηλώσεις και η χειραγώγηση της αγοράς δημιούργησαν χάος στην έδρα του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο».

Οι μετοχές του Twitter βρίσκονται περίπου 27% χαμηλότερα από την τιμή προσφορά του Μασκ στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Η μήνυση αναφέρει επίσης ότι ο Μασκ επωφελήθηκε οικονομικά καθυστερώντας την αποκάλυψη της αγοράς σημαντικού μεριδίου της εταιρείας (περίπου 9%) και της πρόθεσης του να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Οι επενδυτές ισχυρίζονται επίσης ότι αρκετά από τα tweets του Μασκ, ο οποίος έχει έναν ιδιαίτερα ενεργό λογαριασμό με 95 εκατομμύρια followers, ήταν «παραπλανητικά».

Σε αυτά συγκαταλέγεται και μια ανάρτηση στην οποία ο Μασκ ανέφερε ότι η προσφορά του για την εξαγορά του Twitter μπαίνει σε αναμονή εξαιτίας των αμφιβολιών του σχετικά με τον ακριβή αριθμό των fake profile στην πλατφόρμα.

Το επίμαχο tweet στις 13 Μαΐου «αποτελούσε προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς μετοχών του Twitter, καθώς γνώριζε για τους ψεύτικους λογαριασμούς», αναφέρει η αγωγή.

Ο Μασκ δυσφημεί την εταιρεία

Την Παρασκευή, ο Φρανκ Μποτίνι, ο οποίος είναι ένας από τους δικηγόρους των επενδυτών του Twitter, δήλωσε στο BBC ότι η αγωγή κατατέθηκε καθώς ο Μασκ «συνεχίζει να δυσφημεί την εταιρεία που θέλει να αγοράσει για 44 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να επαναδιαπραγματευτεί την τιμή αγοράς». «Η αγωγή που καταθέσαμε στο Σαν Φρανσίσκο αποσκοπεί στο να καταστήσουμε τον Μασκ υπεύθυνο για την παράνομη συμπεριφορά του», δήλωσε ο Μποτίνι.

Αρκετοί αναλυτές υποθέτουν ότι ο Μασκ μπορεί να αναζητά τρόπους για να μειώσει το ποσό που απαιτείται για την εξαγορά του Twitter ή να εγκαταλείψει οριστικά την προσπάθεια. Ο ίδιος από την πλευρά του έχει γράψει αρκετές φορές ότι ανησυχεί για το μέγεθος των ψεύτικων προφίλ στην πλατφόρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποθέσεις των αναλυτών έχουν βάση. Πριν από λίγο καιρό ο Μασκ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να επιδιώξει να πληρώσει λιγότερα. Μιλώντας σε ένα τεχνολογικό συνέδριο νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι η επίτευξη συμφωνίας σε χαμηλότερη τιμή «δεν αποκλείεται».

Η ομαδική αγωγή κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ από τον επενδυτή Γουίλιαμ Χερένσιακ, ο οποίος δήλωσε ότι ενεργεί «εξ ονόματος του ίδιου και όλων των άλλων που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση».

Πηγή: economistas.gr

Exit mobile version