Επιφυλακτικότητα και απώλειες στις ευρωαγορές

Με απώλειες ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών ως προς τα επιτόκια το 2023.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,87% στις 422 μονάδες με όλους τους κλάδους να κινούνται στο κόκκινο.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,61% στις 13.858 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,88%.

Στη Βρετανία οι απώλειες του FTSE φτάνουν το 0,48% ενώ στις περιφερειακές οικονομίες ο ισπανικός IBEX χάνει 0,67% και ο ιταλικός MIB υποχωρεί κατά 1,05%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Γερμανίας υποχώρησε τον Νοέμβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα μπορούσε να υποχωρήσει στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς το κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Οι τιμές παραγωγού των βιομηχανικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 28,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, έναντι αύξησης 34,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει για τον Νοέμβριο μια μέτρηση της τάξης του 30,6%.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022, οι τιμές μειώθηκαν κατά 3,9%, κάτω της πτώσης 2,5% που αναμενόταν.

Πηγή: capital.gr
Exit mobile version