Floy: “Σήκωσε” 5,4 εκατ. ευρώ για λύσεις τεχνητής νοημοσύνης

Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης και θα επεκταθεί σε ολόκληρη την ΕΕ καθώς και στις ΗΠΑ.

Floy, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, με έδρα το Μόναχο, που δίνει τη δυνατότητα στους ακτινολόγους να παρέχουν καλύτερη διάγνωση, κλείνει έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η HV Capital με τη συμμετοχή της All Iron Ventures και υφιστάμενων επενδυτών όπως οι 10xFounders, xdeck ventures, SB21 και angel investors. Αυτός ο τελευταίος γύρος ανεβάζει τη συνολική συγκέντρωση χρημάτων της Floy στα 8,8 εκατομμύρια ευρώ από την ίδρυσή της το καλοκαίρι του 2021. Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης και θα επεκταθεί σε ολόκληρη την ΕΕ καθώς και στις ΗΠΑ.

Η Floy αναπτύσσει λογισμικό βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που υποστηρίζει τους ακτινολόγους στην ανίχνευση πολύπλοκων και δύσκολα αναγνωρίσιμων ασθενειών. Η συνεργασία της Floy-AI και των ακτινολόγων εξασφαλίζει βέλτιστα αποτελέσματα για τους ασθενείς, επιτρέποντας την έγκαιρη ανίχνευση και την έγκαιρη θεραπεία ασθενειών.

Ένα από τα διακριτικά χαρακτηριστικά της Floy είναι η καινοτόμος δομή της. Συνεργάζεται με ακτινολογικά γραφεία για να προσφέρει από κοινού στους ασθενείς την τεχνητή νοημοσύνη ως «δεύτερη γνώμη». Αυτή η μοναδική προσέγγιση παρακινεί τους ακτινολόγους να αγκαλιάσουν την Floy-AI και ενθαρρύνει την ευρεία υιοθέτησή της.

 

Startupper.gr

Exit mobile version