Google: Αγοράζει μερίδιο της ADT για να προωθήσει τις smart home συσκευές της

Η Google αγοράζει το 6,6% της ADT Inc για $450 εκατομμύρια, “ποντάροντας” στην ισχυρή πελατειακή βάση της εταιρίας home security και στη “στρατιά” των τεχνικών της για να αυξήσει τις πωλήσεις των smart home συσκευών της, Google Nest.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι μετοχές της ADT εκτοξεύτηκαν στα $17,2 υπερβαίνοντας την τιμή της IPO της ($14) για πρώτη φορά από τη στιγμή που μπήκε στο χρηματιστήριο το 2018 και ανεβάζοντας την αξία της εταιρίας περίπου στα $13 δις.

Η επένδυση προσφέρει στην ADT τη στήριξη ενός tech συνεταίρου υψηλού κύρους και διευρύνει την παροχή υπηρεσιών της. Η Google, από την πλευρά της, αποκτά πρόσβαση σε περίπου 6,5 εκατομμύρια πελάτες και ενισχύει την παρουσία της στον τομέα των smart home συσκευών.

Σε δηλώσεις της, η ADT αναφέρει ότι οι δύο εταιρίες θα βρουν τρόπους να ενσωματώσουν τα δημοφιλή smart προϊόντα της Google, όπως τα Home Mini, Nest Thermostat και Nest Wifi, στις υπηρεσίες της ADT ώστε να είναι διαθέσιμα προς εγκατάσταση για τους πελάτες τους.

Οι δύο εταιρίες θα επενδύσουν άλλα $150 εκατομμύρια έκαστη για marketing, ανάπτυξη προϊόντος, τεχνολογία και εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού τους.

Η Google θα αγοράσει 54,7 εκατομμύρια από τις νέες μετοχές Class B της ADT προς $8,22 για κάθε μετοχή, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Η ADT ιδρύθηκε το 1874 και χρηματοδοτείται από την εταιρία private equity Apollo Global Management LLC, στην οποία ανήκει το 83,5% της εταιρίας.

Exit mobile version