Honeywell: Επενδύει στην Trinity για βελτίωση των smart πόλεων

Η Honeywell (NYSE: HON) επένδυσε στην Trinity Mobility Private Ltd., έναν software provider για “έξυπνες” πόλεις με έδρα στην Ινδία. Σύμφωνα με τις δύο εταιρίες, η συμφωνία θα καταστήσει εφικτή την καλύτερη αξιολόγηση, λειτουργία και διαχείριση των συνδεδεμένων στο ίντερνετ υποδομών της πόλης.

“Ως αποτέλεσμα της αστικοποίησης, πολλές πόλεις βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις γύρω από τη λειτουργία και τη βιωσιμότητά τους. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι απρόσμενες κρίσεις, τα προβλήματα υποδομών, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες, τα θέματα ασφαλείας και οι αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών,” σχολιάζει ο Πρόεδρος και CEO της Honeywell, Vimal Kapur.

“Ο συνδυασμός των δυνατοτήτων της Honeywell και της Trinity μπορούν να επιτρέψουν στις πόλεις κάθε μεγέθους να βελτιώσουν της υπηρεσίες τους και να προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες στους πολίτες τους. Επιπλέον, τα δεδομένα που παράγονται από αυτές τις τεχνολογίες μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο φιλόξενου και υποφερτού περιβάλλοντος για τους πολίτες.”

Σύμφωνα με το Department of Economic and Social Affairs του ΟΗΕ, το 68% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε αστικά κέντρα μέχρι το 2050. Σήμερα το ποσοστό είναι 55%. Ο υπερπληθυσμός, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα ζητήματα ασφαλείας και οι αυξημένες απαιτήσεις από υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ορίζουν την ανάγκη για τεχνολογίες “έξυπνων” πόλεων. Τέτοιου τύπου τεχνολογίες είναι οι αισθητήρες, το Internet of Things και το cloud-based software που αποθηκεύει, αναλύει και προσφέρει real-time δεδομένα που μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια και την ενεργειακή απόδοση.

Exit mobile version