Η wamo της Μάλτας λαμβάνει 1,5 εκατ. δολάρια τουρκικής χρηματοδότησης από τις Finberg και RePie

Η Wamo, πάροχος ψηφιακών επιχειρηματικών λογαριασμών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συγκεντρώνει 1,5 εκατ. δολάρια σε ένα γύρο επέκτασης σπόρων για να εξερευνήσει νέες αγορές και να υποβάλει αίτηση για άδεια EMI στη Φινλανδία.

Ο πάροχος ψηφιακών επιχειρηματικών λογαριασμών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις wamo με έδρα τη Μάλτα και το Λονδίνο συγκέντρωσε 1,5 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο επέκτασης, όπως τον αποκαλεί. Αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση της wamo μέχρι σήμερα στα 6,8 εκατομμύρια δολάρια. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την εξερεύνηση νέων αγορών, καθώς και για την υποβολή αίτησης για τη δική της άδεια ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος (EMI) στη Φινλανδία.

Πρόσφατα ενσωματώθηκε με την Modulr ως ο νέος πάροχος Banking-as-a-Service (BaaS) για να ενισχύσει την υποστήριξη των ΜΜΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν την παροχή στους κατόχους λογαριασμών wamo πρόσβασης σε πίστωση, πιστωτικές κάρτες και λογαριασμό USD.

Η νεοσύστατη επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 2018, ασχολείται με τη βοήθεια των ΜΜΕ για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Μέσω των προϊόντων της, παρέχει εύκολη πρόσβαση σε έναν επιχειρηματικό λογαριασμό και ένα δίκτυο συνεργατών. Η αγορά της wamo Connect παρέχει στις επιχειρήσεις πρόσβαση σε λογιστικές υπηρεσίες και γραφεία μάρκετινγκ και επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις να προσφέρουν τα δικά τους εργαλεία ανάπτυξης για άλλες επιχειρήσεις.

“Είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε τις τριβές που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όταν επιθυμούν να ανοίξουν έναν επιχειρηματικό λογαριασμό και αυτή η επένδυση επέκτασης της σποράς μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να είμαστε σε θέση να κάνουμε ακριβώς αυτό. Εξελισσόμαστε πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε ο συνεργάτης ανάπτυξης της επιλογής για τις ΜΜΕ. Η επένδυση θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε περαιτέρω την ταλαντούχα ομάδα μας, ενώ παράλληλα θα κλιμακώσουμε και θα επεκταθούμε σε νέους τομείς ανάπτυξης για εμάς. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους επενδυτές να επιστρέφουν και να αυξάνουν την επένδυσή τους, δείχνοντας τη συνεχή υποστήριξή τους και την πίστη τους στην πρόταση και το όραμα της wamo”, λέει ο Yanki Onen, Διευθύνων Σύμβουλος της wamo.

Αυτή η τελευταία δόση χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, με επικεφαλής τις τουρκικές εταιρείες Finberg και RePie Asset Management.

“Στη Finberg, δεν περιοριζόμαστε μόνο σε χρηματοοικονομικές επενδύσεις- αναζητούμε ενεργά νεοφυείς επιχειρήσεις που μοιράζονται τη φιλοδοξία και το όραμά μας για το μέλλον των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών. Είναι σαφές ότι η wamo διαθέτει το όραμα και την καινοτομία που απαιτούνται για να έχει ουσιαστικό παγκόσμιο αντίκτυπο στον κλάδο των fintech”, αναφέρει ο Ihsan Elgin, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Finberg.

Exit mobile version