Instacart: Νέα χρηματοδότηση εκτοξεύει την αξία της στα $13.7 δις

Η εταιρία διανομής προϊόντων σουπερμάρκετ Instacart συγκέντρωσε $225 εκατομμύρια σε μία αποτίμηση $13.7 δισεκατομμυρίων – ένα πραγματικό άλμα από τα τέλη του 2018 όταν η αξία της εκτιμούνταν στα $7.9 δις. Του χρηματοδοτικού γύρου ηγήθηκαν οι DST Global και η General Catalyst.

H Instacart βίωσε μία “άνευ προηγουμένου αύξηση στη ζήτηση” κατά την έξαρση του κορωνοϊού, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της εταιρίας. Ως αποτέλεσμα, κατάφερε να διπλασιάσει τον αριθμό των πελατών της φτάνοντας σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο στη Βόρεια Αμερική.

Οι ανταγωνιστές της στην αγορά, όπως είναι η Walmart και η Amazon, έχουν επίσης προσθέσει χιλιάδες εργαζόμενους στο εργατικό δυναμικό τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη νέα ζήτηση της αγοράς. Ωστόσο, σύμφωνα με δεδομένα της Second Measure, η Instacart έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από το μισό μερίδιο της αμερικάνικης αγοράς τους τελευταίους μήνες.

Στα τέλη Μαρτίου – και κυρίως λόγω των αντιδράσεων των εργαζομένων της εν μέσω της πανδημίας – η εταιρία ανακοίνωσε την απόδοση προσωρινών bonus και επέκτεινε την πολιτική επιδόματος ασθενείας της για τους εργαζόμενους που διαγνώσθηκαν με τον ιό Covid-19.

Exit mobile version