Klarna: Χρησιμοποιεί το ChatGPT και αναβαθμίζει την εμπειρία αγορών

Η Klarna, η κορυφαία υπηρεσία πληρωμών και αγορών, που παρέχει πιο έξυπνες και ευέλικτες λύσεις αγορών ανακοινώνει τη νέα της συνεργασία με την OpenAI, η οποία θα αναβαθμίσει την εμπειρία αγορών. Η fintech είναι είναι ένα από τα πρώτα brands που συνεργάστηκαν με το OpenAI για να χρησιμοποιήσουν το πρωτόκολλό του για να δημιουργήσουν ένα ενσωματωμένο Plugin για το ChatGPT. Η Klarna πρόκειται να κυκλοφορήσει με μια εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία αγορών παρέχοντας προτάσεις προϊόντων σε χρήστες που ζητούν από την πλατφόρμα συμβουλές και έμπνευση για αγορές, μαζί με συνδέσμους για αγορές αυτών των προϊόντων μέσω του εργαλείου αναζήτησης και σύγκρισης της Klarna.

Τρόπος λειτουργίας

Οι καταναλωτές μπορούν να εγκαταστήσουν την προσθήκη Klarna από το plug-in store του ChatGPT.

Μόλις εγκατασταθεί, οι καταναλωτές απλώς ζητούν από το ChatGPT ιδέες αγορών για να λάβουν μια επιλογή αντικειμένων σχετικών με το αίτημά τους. Το ChatGPT επιλέγει αυτόματα πότε θα χρησιμοποιήσει την προσθήκη με βάση τη συνομιλία.

Οι αγοραστές έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν επιπλέον προτάσεις προϊόντων.

Πατώντας στον σύνδεσμο προϊόντος, οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν στη σελίδα προϊόντος στο εργαλείο αναζήτησης και σύγκρισης της Klarna για να συγκρίνουν τιμές στους 500,000 συνεργάτες λιανικής.

Η Klarna είναι στην μοναδική θέση να αξιοποιήσει την καλύτερη τεχνολογία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέα προϊόντα και να λύσει προβλήματα για τους καταναλωτές σε κάθε στάδιο των αγορών και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε για να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στους 150 εκατομμύρια καταναλωτές μας.”, είπε ο Sebastian Siemiatkowski, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Klarna.

Η εταιρεία είπε ότι το plugin θα κυκλοφορήσει αρχικά στους συνδρομητές του ChatGPT Plus στις ΗΠΑ και τον Καναδά και στη συνέχεια θα γίνει διαθέσιμο σε άλλες περιοχές, αφού περάσει μια περίοδος δοκιμών, ανάπτυξης και βελτίωσης της ασφάλειας.

Τον περασμένο μήνα, η Klarna αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη αγορά της αφού είδε αύξηση 71% σε ετήσια βάση στην ακαθάριστη αξία εμπορευμάτων (GMV) στις ΗΠΑ πέρυσι σε σύγκριση με το 2021. Επιπλέον, η κάρτα Klarna κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο στις ΗΠΑ με λίστα αναμονής 1 εκατομμυρίου ατόμων.

Η νέα δυνατότητα έρχεται ενώ η OpenAI ανακοίνωσε ότι συνέδεσε το chatbot στο Διαδίκτυο.

Η Klarna είναι μεταξύ μερικών αρκετά μεγάλων τεχνολογικών παικτών που ασχολούνται με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της Apple, της Microsoft και της Google.

Πηγή: startupper.gr

Exit mobile version