Monday, September 28, 2026
Insider's IQ
NEWSLETTER
No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Insider's IQ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
Insider's IQ
No Result
View All Result

Know your Customer: Η πλατφόρμα που θα συνδέει επιχειρήσεις με τράπεζες

Θα προσφέρει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που θέλουν να χρηματοδοτηθούν, να υποβάλουν στοιχεία και έγγραφα που θα πιστοποιούν την επιλεξιμότητά τους και την ενημερότητά τους, καθώς και το επιχειρηματικό τους πλάνο

in LIFESTYLE, TOPNEWS, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ & ΦΟΡΕΙΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ
0
Know your Customer: Η πλατφόρμα που θα συνδέει επιχειρήσεις με τράπεζες

Η πλατφόρμα Know your Customer που θα συνδέει τις επιχειρήσεις με τις τράπεζες είναι ένα από τα νέα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία που ετοιμάζει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και στα οποία αναφέρθηκε η πρόεδρός της Αθηνά Χατζηπέτρου στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας αναφέρθηκε στη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία, έχοντας χορηγήσει, όπως είπε, από το 2020 έως σήμερα, πάνω από 39.000 δάνεια αξίας άνω των 8,4 δισ. ευρώ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ε.Α.Τ., μέσω της δραστηριότητάς της σε προγράμματα δανειοδότησης στην Ελλάδα το 2020, υποστήριξε επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 237.800 εργαζόμενους. Η συνολική συνεισφορά σε όρους ΑΕΠ ήταν 6,2 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει, όπως σημείωσε, ότι κάθε 1 ευρώ χρηματοδότησης συνεισφέρει στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας με 2 ευρώ επιπλέον.

Know your Customer
Με στόχο τη συνεχή στήριξη των επιχειρήσεων η Ε.Α.Τ. ετοιμάζει μια καινοτόμo πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα, μια ενιαία πλατφόρμα Know your Customer (KYC), που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Θα προσφέρει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που θέλουν να χρηματοδοτηθούν, να υποβάλουν στοιχεία και έγγραφα που θα πιστοποιούν την επιλεξιμότητά τους και την ενημερότητά τους, καθώς και το επιχειρηματικό τους πλάνο.

Επενδυτές και επιχειρηματίες
Επιπροσθέτως, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η HDB, έχει δημιουργήσει τη δική του παγκόσμια κοινότητα δικτύωσης, με το όνομα «InnoAgora» powered by HDB, φτάνοντας τα 400 μέλη σε λίγους μήνες λειτουργίας, στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity, η οποία αριθμεί περίπου 22.100 μέλη. Στόχος είναι η δημιουργία ενός εξειδικευμένου δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών, που προσφέρει τη δυνατότητα στις ελληνικές καινοτόμες εταιρείες να βρίσκουν ευκαιρίες χρηματοδότησης και γνώσης. Μέσω της InnoAgora, η HDB χτίζει μια μακροχρόνια σχέση με επενδυτές και επιχειρηματίες, παρέχοντας μη χρηματοδοτική υποστήριξη μέσα από δωρεάν υπηρεσίες διασύνδεσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια και e-pitchingsessions.

Λύση 3Α στην ενεργειακή κρίση προτείνει η ΕΒΕΠ
Επίσης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του επιμελητηρίου εξετάσθηκε το ενεργειακό κόστος και η λύση 3Α στην ενεργειακή κρίση που προτείνει ΕΒΕΠ.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε στην λύση «3 Α», που θα προτείνει το επιμελητήριο στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), η οποία συνάδει με την «ηλιακή στρατηγική» της ΕΕ. Πρόταση που επικύρωσε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο, με τον κ. Κορκίδη, αναφερόμενο στην «Ηλιακή Στρατηγική», να επισημαίνει ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί το πλήρες δυναμικό της ηλιακής ενέργειας, ώστε να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Αναλυτικότερα, η πρόταση «3 Α», δηλαδή «Αυτοπαραγωγή, Αποθήκευση, Αυτοκατανάλωση», για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μπορεί να υλοποιηθεί με επιδότηση μέσω των κονδυλίων της πράσινης μετάβασης, αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων που αναφέρονται στην προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αλλά και χρηματοδότησης των υποδομών εγκατάστασης και αποθήκευσης, που είναι το ακριβότερο σκέλος μιας επένδυσης 3Α, μέσω του GreenPortofolioGuarantee Fund. Τα κεφάλαια του προϊόντος μπορούν να αντληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα κεφάλαια του δανείου, που σύναψε το Ελληνικό Δημόσιο με την EIB, με σκοπό την εκχώρησή τους στην ΕΑΤ. Επιπρόσθετα, οι ESCOs, που θα προσφέρουν τη μελέτη και τον απαραίτητο εξοπλισμό σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Πηγή: imerisia.gr

Share4Tweet2Share1

FOLLOW INSIDER'S IQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τουρκία: Μαζική έξοδος από το σύστημα Ερντογάν για την τουρκική λίρα – Στα $5 δισ. οι εκροές

    Τουρκία: Μαζική έξοδος από το σύστημα Ερντογάν για την τουρκική λίρα – Στα $5 δισ. οι εκροές

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Ταξίδια με ασφάλεια σε έναν κόσμο ψηφιακών πληρωμών

    14 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Πετρέλαιο έως τα $157 «βλέπει» η Παγκόσμια Τράπεζα – Τα τρία σενάρια για τις τιμές

    3 shares
    Share 1 Tweet 1
  • Ευρωζώνη: Συνθήκες ύφεσης δείχνουν τα στοιχεία έρευνας για τον Ιούλιο

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΕΤΕ-SAS: To success story μιας παραδοσιακής τράπεζας που έγινε «AI-first»

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
To insidersiq.gr είναι πηγή επιχειρηματικής και επενδυτικής αρθρογραφίας και ειδήσεων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ένα εργαλείο ανάπτυξης, ενημέρωσης και στρατηγικής για όσους το χρησιμοποιούν.

Follow us

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΑ

Η σουηδική νεοφυής επιχείρηση Exeger εξασφαλίζει δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις αυτοφορτιζόμενες κυψέλες Powerfoyle

Η σουηδική νεοφυής επιχείρηση Exeger εξασφαλίζει δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις αυτοφορτιζόμενες κυψέλες Powerfoyle

December 19, 2023
Eurostat: Μεγαλύτερη τελικά η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

Eurostat: Μεγαλύτερη τελικά η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

December 19, 2023
Βonus 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Βonus 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

December 19, 2023
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Αθηναίων – Στα 180,55 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του 2024

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Αθηναίων – Στα 180,55 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του 2024

December 19, 2023
Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μουδιάζει τις αγορές – Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο – Δίνει «σήμα» το πετρέλαιο

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μουδιάζει τις αγορές – Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο – Δίνει «σήμα» το πετρέλαιο

December 19, 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΗΝΑ

  • IPO: Τι είναι και πώς επενδύω σε μία;

    IPO: Τι είναι και πώς επενδύω σε μία;

    478 shares
    Share 191 Tweet 120
  • “Πάτωσαν” οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις PISA του ΟΟΣΑ

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • «Lucky A.T.M.»: Στο σφυρί ξανά την Τετάρτη 27/7 το σκάφος του Καλογρίτσα (pics)

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά: Η Scalapay φέρνει την επανάσταση στις πληρωμές

    197 shares
    Share 79 Tweet 49
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

Το Insider's IQ χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ