Kpler: Εξαγοράζει την ελληνική MarineTraffic!

Στην εξαγορά της ελληνικής εταιρείας MarineTraffic προχώρησε ο παγκόσμιος πάροχος δεδομένων εμπορευμάτων και αγοράς, Kpler. Ειδικότερα, η Kpler έκλεισε ένα διπλό deal, καθώς μαζί με την MarineTraffic εξαγόρασε και την γερμανική FleetMon, την οποία η MarineTraffic είχε αποκτήσει σε παλαιότερο χρόνο. Και οι δύο εταιρείες ειδικεύονται στο tracking πλοίων και τα analytics της ναυτιλίας.

Το προφίλ των δύο εταιρειών

Η MarineTraffic, η οποία έχει ως έδρα την Αθήνα, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς παρέχει ευρέως προσβάσιμες πληροφορίες και τα αναλυτικά στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

Από την άλλη, η FleetMon με έδρα το Ρόστοκ, παρέχει δεδομένα AIS σε κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών όλης της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η εξαγορά των δύο εταιρειών θα επιτρέψει στην Kpler να ξεκλειδώσει περισσότερη αξία για τον ναυτιλιακό τομέα και θα αυξήσει την ποιότητα των προϊόντων, των δεδομένων και των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Από τη δημιουργία της, η Kpler έχει επικεντρωθεί στην παρακολούθηση φορτίων και όχι πλοίων. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να παντρέψουμε τα εμπορεύματα και τη ναυτιλιακή νοημοσύνη σε μια ενιαία πλατφόρμα. Αυτό θα οδηγήσει σε βελτιώσεις στα δεδομένα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε και θα οδηγήσει σε περαιτέρω καινοτομία στον ναυτιλιακό τομέα, ενσωματώνοντας την εξαιρετική δουλειά τόσο της MarineTraffic όσο και της FleetMon», δήλωσε ο François Cazor, Διευθύνων Σύμβουλος, Kpler.

«Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχει επιτύχει η MarineTraffic όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για όσα μπορούμε να επιτύχουμε περαιτέρω ως μέρος της Kpler, μαζί με την ομάδα FleetMon. Είμαι βέβαιος ότι η ενοποίηση των προϊόντων μας και της οργανωτικής μας κουλτούρας θα μας οδηγήσει σε νέα σύνορα, προς όφελος τελικά των πελατών μας και της κοινότητάς μας. Ο όλο και πιο συνδεδεμένος ναυτιλιακός κόσμος χρειάζεται περισσότερα ψηφιακά εργαλεία και καλύτερα αναλυτικά στοιχεία και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μέμος, Διευθύνων Σύμβουλος, MarineTraffic.

«Η δημιουργία διαφάνειας για τον κόσμο της ναυτιλίας έχει οδηγήσει τη δουλειά μας για περισσότερο από μια δεκαετία. Συνδυάζοντας την εμπειρία και την αριστεία οι ομάδες Kpler, MarineTraffic και FleetMon θα προωθήσουν το ταξίδι της ψηφιοποίησης για τις θαλάσσιες μεταφορές και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Ας παραμείνουμε ενεργοί, και συνδεδεμένοι ανέφερε ο Lars Brandstäter, Διευθύνων Σύμβουλος, FleetMon.

Πηγή: startupper.gr

Exit mobile version