Μύκονος: Τα δύο ακριβά ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό τον Μάιο

Από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, η Μύκονος θεωρείται “παράδεισος” όχι μόνο για διακοπές αλλά και για επιχειρηματικές δραστηριότητες με τη ζήτηση για ακίνητα στο νησί των Ανέμων να καταγράφει σταθερά θετική πορεία.

Με τιμές, οι οποίες σίγουρα δεν απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, τα διαθέσιμα προς πώληση ακίνητα στην Μύκονο προσελκύουν το ενδιαφέρον τόσο των εγχώριων όσο και των ξένων επενδυτών, οι οποίοι αναζητούν τις καλές ευκαιρίες.

Στην περίπτωση της Μυκόνου, ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος αγοραστής τις περισσότερες φορές καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ενδεικτικό αυτής της εικόνας είναι το γεγονός ότι μεταξύ των ακινήτων που είναι προγραμματισμένο να βγουν μέσα στο επόμενο διάστημα σε πλειστηριασμό συγκαταλέγονται και δύο ακίνητα στην Μύκονο και πιο συγκεκριμένα θα γίνει προσπάθεια εκποίησης για  ένα πρατήριο καυσίμων με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 1,7 εκατ. ευρώ καθώς και για ένα τουριστικό κατάλυμα με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 1,408 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθεί ξανά στις 25 Μαΐου ένα ακίνητο για οφειλές της ΓΕΒΑΜΙ Εστέιτ ενώ επισπεύδουσα είναι η Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 4.988 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην επαρχιακή οδό, στη θέση Ευαγγελίστρια της κτηματικής περιφέρειας του δήμου Μυκόνου.

Στη συγκεκριμένη έκταση έχει ανεγερθεί ισόγειο κτίριο, το οποίο αποτελείται από πρατήριο υγρών καυσίμων και αερίου επιφάνειας 36,58 τ.μ. με πλυντήριο αυτοκινήτων, εμπορικό κατάστημα με υπόγεια αποθήκη, κατάστημα αναψυκτήριο με υπόγεια αποθήκη και υπόγεια υδατοδεξαμενή.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, ο περιβάλλοντας χώρος του πρατηρίου είναι διαμορφωμένος ενώ έχει κατασκευαστεί υπόγειος χώρος δεξαμενών 150,40 τ.μ. και έχει τοποθετηθεί στέγαστρο αντλιών επιφάνειας 53,96 τ.μ.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε βγει σε πλειστηριασμό ένα ακόμη ακίνητο της ΓΕΒΑΜΙ στην Μύκονο, μια έκταση 45 στρεμμάτων στην θέση Αϊ-Λιάς  Ανω Μεράς, η οποία πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη έναντι τιμήματος κατακύρωσης 180.001 ευρώ.

Στις 4 Μαΐου αναμένεται να χτυπήσει για ακόμη μια φορά το ηλεκτρονικό σφυρί για δύο διώροφες κατοικίες στο νησί των Ανέμων με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει πέσει στα 1,408 εκατ.ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 80% της αρχικής τιμής εκκίνησης, που ήταν στα 1,76 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 642 τ.μ. στην θέση Βουγλί-Άγιος Νικόλαος του δήμου Μυκόνου, το οποίο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης αλλά εντός ζώνης σε περιοχή, η οποία πρόκειται να ενταχθεί στο σχέδιο.

Στο εν λόγω οικόπεδο έχουν κατασκευαστεί δύο διώροφα κτίσματα, βοηθητικοί χώροι και μια πισίνα επιφάνειας 15 τ.μ..

Το ένα διώροφο κτίσμα αποτελείται  συνολικά από τρία  διαμερίσματα, και συγκεκριμένα από διαμέρισμα ισογείου επιφάνειας 94,63 τ.μ., διαμέρισμα πρώτου ορόφου επιφάνειας 48,20 τ.μ. και διαμέρισμα πρώτου ορόφου 100 τ.μ. ενώ στο άλλο διώροφο κτίσμα υπάρχουν συνολικά δύο διαμερίσματα και συγκεκριμένα διαμέρισμα ισογείου επιφάνειας 52,87 τ.μ. και διαμέρισμα πρώτου ορόφου επιφάνειας 57,74 τ.μ..

Πηγή: capital.gr

Exit mobile version