Monday, May 19, 2025
Insider's IQ
NEWSLETTER
No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Insider's IQ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
Insider's IQ
No Result
View All Result

Νέος πλειστηριασμός με στόχο την πολυτελή κατοικία του Δ. Κοντομηνά στην Ύδρα

in HIGHLIGHTS, LIFESTYLE, REAL ESTATE, TOPNEWS
0
Νέος πλειστηριασμός με στόχο την πολυτελή κατοικία του Δ. Κοντομηνά στην Ύδρα

Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια εταιρείες και ακίνητα που έφεραν την σφραγίδα του Δημήτρη Κοντομηνά. Στη διάρκεια της μακροχρόνιας διαδρομής του, ο πολυπράγμων επιχειρηματίας άφησε το δικό του αποτύπωμα στον εγχώριο κόσμο του επιχειρείν, προχωρώντας σε “χρυσά” deals τα οποία έγραψαν την δική τους ιστορία.

Υπήρξε ο δημιουργός μιας πολυεπίπεδης αυτοκρατορίας με ισχυρό εκτόπισμα στο επιχειρηματικό στερέωμα, η οποία απαρτιζόταν από αναρίθμητες εταιρείες με παρουσία σχεδόν σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας:  από τον κλάδο των ασφαλίσεων και των τραπεζών μέχρι τα μίντια, την ψυχαγωγία και την οινοποιία, το σίγουρο είναι ότι δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε πολλά και διαφορετικά projects, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τα ρίσκα που κρύβει κάθε επένδυση.

Σε αυτή την πορεία, έχτισε και ένα αξιοζήλευτο χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε Αθήνα, Πόρτο Χέλι και Ύδρα. Η τελευταία κατείχε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Δημήτρη Κοντομηνά ενώ δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο νησί επιλέχθηκε για να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον αείμνηστο επιχειρηματία ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν περίπου τρεις μήνες.

Στην Ύδρα ο Δημήτρης Κοντομηνάς διατηρούσε δύο κατοικίες, μια εκ των οποίων θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί στις 24 Ιουνίου.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της επιχείρησης Διευρωπαϊκή  Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων, η οποία συστάθηκε το 1980 και φέρεται να εδρεύει στο 40,2ο χλμ. Αττικής οδού ΣΕΑ 1 Μεσογείων στην Παιανία, στην ίδια διεύθυνση που έχει την έδρα της η Δέμκο ΑΕ ενώ ο διαχειριστής της Διευρωπαϊκής εμφανίζεται να είναι ο ίδιος με τον διαχειριστή της Δέμκο.

Τον πλειστηριασμό επισπεύδει η Eurobank ενώ το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται στις 200.000 ευρώ.

Η πολυτελής κατοικία που “βλέπει ” στο λιμάνι της Ύδρας

Με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχε τεθεί στα 2,055 εκατ. ευρώ, πρόκειται για μια κατοικία, η οποία βρίσκεται σε ύψωμα και “βλέπει” το λιμάνι της Ύδρας καθώς εντοπίζεται πάνω από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελείται από ένα οικόπεδο επιφάνειας 363,14 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί μια πολυτελής κατοικία, η οποία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει έξι κύρια δωμάτια και βοηθητικούς χώρους.

Όπως επισημαίνεται, η οικία είναι πολυτελώς ανακατασκευασμένη, έχει συνολική επιφάνεια 453,21 τ.μ. ενώ διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς το λιμάνι της Ύδρας και παρουσιάζει εύκολη πεζή πρόσβαση.

Στο πρώτο επίπεδο, επιφάνειας 20,20 τ.μ. υπάρχει υδατοδεξαμενή. Το δεύτερο επίπεδο, το οποίο έχει επεκταθεί αυθαίρετα, έχει τελική επιφάνεια χώρου κύριας χρήσης 220,22 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό δίπλα στην αυλή, χώρο μεγάλης κουζίνας, βοηθητικό δωμάτιο, διάδρομο, λουτρό και τέσσερα master υπνοδωμάτια με προθάλαμο καθώς και μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη στάθμη κατά ένα μεγάλο τμήμα της δεν έχει φυσικό φωτισμό λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους.

Το τρίτο επίπεδο, επιφάνειας 227,74 τ.μ., παρουσιάζει υπέρβαση ύψους και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και λουτρό, έτερα δύο βοηθητικά δωμάτια για ξενώνες, μικρή αποθήκη και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον κάτω όροφο.

Έχει δάπεδα ξυλείας, εξωτερικά κουφώματα ξυλείας, ντουλάπια κουζίνας και λουτρά πολυτελούς κατασκευής ενώ για τη θέρμανση και την ψύξη έχει τοποθετηθεί κεντρικός κλιματισμός.

Στην εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον εξωτερικά, η κατοικία βρίσκεται σε άριστο βαθμό συντήρησης. Να σημειωθεί ότι στις 2 Μαρτίου ήχησε το ηλεκτρονικό σφυρί για μια άλλη εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά, την Mediterra Οινοποιητική, της οποίας τα ακίνητα στις Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης πέρασαν σε νέους ιδιοκτήτες έναντι του τιμήματος των  1.570.001 ευρώ.

Πηγή: capital.gr

Share1Tweet1Share

FOLLOW INSIDER'S IQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2021

    Οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2021

    819 shares
    Share 328 Tweet 205
  • Η «χρυσή» μετοχική εξάδα του 2021, ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές των ειδικών

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Η Gretel συγκεντρώνει πάνω από 634 χιλιάδες ευρώ για το λογισμικό ψηφιακού μάρκετινγκ της

    2 shares
    Share 1 Tweet 1
  • IPO: Τι είναι και πώς επενδύω σε μία;

    422 shares
    Share 169 Tweet 106
  • Σκλαβενίτης: Στην πρώτη θέση της λιανικής και το 2023 – Τα 3 σημεία που υπεροχής

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
To insidersiq.gr είναι πηγή επιχειρηματικής και επενδυτικής αρθρογραφίας και ειδήσεων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ένα εργαλείο ανάπτυξης, ενημέρωσης και στρατηγικής για όσους το χρησιμοποιούν.

Follow us

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΑ

Η σουηδική νεοφυής επιχείρηση Exeger εξασφαλίζει δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις αυτοφορτιζόμενες κυψέλες Powerfoyle

Η σουηδική νεοφυής επιχείρηση Exeger εξασφαλίζει δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις αυτοφορτιζόμενες κυψέλες Powerfoyle

December 19, 2023
Eurostat: Μεγαλύτερη τελικά η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

Eurostat: Μεγαλύτερη τελικά η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

December 19, 2023
Βonus 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Βonus 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

December 19, 2023
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Αθηναίων – Στα 180,55 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του 2024

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Αθηναίων – Στα 180,55 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του 2024

December 19, 2023
Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μουδιάζει τις αγορές – Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο – Δίνει «σήμα» το πετρέλαιο

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μουδιάζει τις αγορές – Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο – Δίνει «σήμα» το πετρέλαιο

December 19, 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΗΝΑ

  • Η πλατφόρμα προμηθειών χονδρικής Qogita βγαίνει από τη μυστικότητα με 80 εκατ. ευρώ Series B

    Η πλατφόρμα προμηθειών χονδρικής Qogita βγαίνει από τη μυστικότητα με 80 εκατ. ευρώ Series B

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • IPO: Τι είναι και πώς επενδύω σε μία;

    422 shares
    Share 169 Tweet 106
  • Αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά: Η Scalapay φέρνει την επανάσταση στις πληρωμές

    150 shares
    Share 60 Tweet 38
  • 5 από τις καλύτερες ταινίες για επιχειρήσεις και startups που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

Το Insider's IQ χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ