Pride Fund 1: Η Loud Capital στηρίζει τις LGBTQ startups

Εν μέσω της πανδημίας και των διαδηλώσεων ενάντια στον συστημικό ρατσισμό, η Loud Capital ανακοίνωσε μία σπάνια θετική είδηση: Την έναρξη του Pride Fund 1, ενός οχήματος venture capital ύψους $10 εκατομμυρίων που επενδύει σε εταιρίες που διοικούνται από LGBTQ ιδρυτές ή επιχειρηματίες, ή σε εταιρίες που εξυπηρετούν αυτήν την κοινότητα.

Ο λόγος δημιουργίας του εν λόγω κεφαλαίου ήταν η αναγνώριση ότι ελάχιστοι επενδυτές ασχολούνται ενεργά με μέλη της LGBTQ κοινότητας. Ο CEO του Pride Fund 1, Densil Porteous, θεωρεί την κίνηση της Loud Capital ευκαιρία δημιουργίας ενός ασφαλή χώρου για τους ιδρυτές που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα.

Αν και δεν υπάρχει εκτεταμένη έρευνα γύρω από τη συχνότητα επένδυσης σε LGBTQ ιδρυτές startups, η Backstage Capital εκτιμά ότι λαμβάνουν λιγότερο από το 1% των χρηματοδοτήσεων venture capital. Μάλιστα, σύμφωνα με αναλύσεις της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Start Out, πάνω από το 1/3 των LGBTQ ιδρυτών startups επιλέγει να αποκρύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα κατά τη διάρκεια προσπάθειας συγκέντρωσης κεφαλαίου.

Αν και οι περισσότερες επενδυτικές εταιρίες που εστιάζουν στην ποικιλομορφία επιλέγουν να προσεγγίζουν υποεκπροσωπούμενους ιδρυτές, υπάρχουν λίγοι επενδυτές – όπως οι Backstage Capital και Gaingels – που αναζητούν συγκεκριμένα LGBTQ ιδρυτές.

Ως μέρος των πέντε πρώτων επενδύσεών του, το Pride Fund 1 έχει χρηματοδοτήσει μία τεχνολογική startup, μία εταιρία επώνυμων ρούχων και μία αλυσίδα εστιατορίων εστιασμένη στη στήριξη της LGBTQ κοινότητας. Με $10 εκατομμύρια στη διάθεσή του, το Pride Fund 1 δεν έχει ιδιαίτερη δύναμη αλλαγής αλλά ελπίζει να εμπνεύσει και άλλες εταιρίες να ενεργήσουν ανάλογα.

“Παίρνουμε τον ρόλο μας πολύ στα σοβαρά σε ό,τι αφορά την επένδυση και το να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για αυτές τις εταιρίες,” δηλώνει ο Timothy Wolf Starr, διοικητικός συνεργάτης του Pride Fund 1. “Αφορά σε κάτι παραπάνω από τα $10 εκατομμύριά μας. Αφορά στην προσπάθειά μας να αποδείξουμε ότι με $10 εκατομμύρια μπορούμε να εμπνεύσουμε και άλλες εταιρίες να κάνουν περισσότερο καλό, και να μπουν στη διαδικασία να ανακαλύψουν ευκαιρίες εκεί που δεν θα τις αναζητούσαν καν.”

Exit mobile version