Prodea: Συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα των 600 εκατ. ευρώ

Με το βλέμμα στην ολοκλήρωση του επενδυτικού της προγράμματος ύψους 600 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ.

Όπως έγινε γνωστό χτες στην διάρκεια της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης η εταιρεία έχει ήδη συμβασιοποιήσει και έχει σε εξέλιξη πάνω από το 65% του επενδυτικού της πλάνου.

Το μεγαλύτερος μέρος των επενδύσεων της – σε ποσοστό 87% – αφορά σε πιστοποιημένα “πράσινα” ακίνητα, που θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό προφίλ του συνόλου των επενδυτικών της ακινήτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας από το υφιστάμενο των νέων έργων αλλά και των αναπτύξεων αναμένεται ήδη μέσα στο δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης να έχει επιπλέον ετησιοποιημένα μισθώματα της τάξης των 10,7 εκατ. ευρώ ενώ έως το α’ εξάμηνο του 2025 με την ολοκλήρωση και την πλήρη μίσθωση των projects τα μισθώματα μπορεί να αγγίξουν τα 26,1 εκατ. ευρώ.

Τέλος η γενική συνέλευση έδωσε άδεια στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, εφόσον κριθεί σκόπιμο, ενώ όπως επανέλαβε η διοίκηση της εταιρείας πρόθεση των βασικών μετόχων της είναι η διενέργεια placement ή η αξιοποίηση άλλων μέσων για τη διεύρυνση της διασποράς των μετοχών της.

Πηγή: capital.gr

Exit mobile version